Werk aan de weg.
Werk aan de weg. (Foto: Pixabay)

Persbericht Rijkswaterstaat: Ernstige hinder A35 tussen Hengelo en Almelo 24 mei – 28 mei

Hengelo - Van vrijdag 24 mei 20.00 uur tot dinsdag 28 mei 05.30 uur voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de snelweg A35 richting Almelo, vanaf afrit Delden tot en met knooppunt Azelo. Van vrijdagavond tot maandagochtend en van maandagavond tot dinsdagochtend is een deel van de A35 afgesloten. Het verkeer moet rekening houden met ernstige verkeershinder en verminderde bereikbaarheid van de regio Twente.

De omleidingsroutes hebben een beperkte capaciteit, waardoor er grote kans is op vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot 50 minuten. De omleidingsroutes zijn aangegeven op borden boven en langs de weg. Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in om eventuele incidenten snel te kunnen afhandelen.

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt door geluiddempend asfalt (twee lagen ZOAB) en voert onderhoudswerkzaamheden uit, zoals het herstellen van de vangrail.

Afsluitingen
De A35 is vanaf Delden (afrit 28) tot knooppunt Buren volledig afgesloten voor verkeer richting Almelo van vrijdag 24 mei 20.00 uur tot maandag 27 mei 05.30 uur en van maandag 27 mei 20.00 uur tot dinsdag 28 mei 05.30 uur. Ook zijn de A35 vanaf knooppunt Azelo tot Almelo-Zuid én de verbindingsweg vanaf de A1 voor verkeer richting Almelo afgesloten. Daarnaast zijn de op- en afrit Borne-West dicht. Vanaf knooppunt Buren tot knooppunt Azelo is één rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Advies aan weggebruikers
Overweeg of u de reis op dat moment echt moet/wilt maken.
Reis met het openbaar vervoer.
Gebruik voor kortere ritten de fiets.

Toch met de auto onderweg?
· Houd rekening met extra reistijd en vertrek eerder.
· Volg de aanwijzingen op de borden boven en langs de weg.
· Raadpleeg de actuele verkeersinformatie via de app Rijkswaterstaat Actueel of volg het twitteraccount van @RWSverkeersinfo.

Weekendafsluiting juni
Op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni is opnieuw een deel van de A35 afgesloten in verband met werkzaamheden. De weg is dan dicht tussen Azelo en Almelo-Zuid voor verkeer richting Almelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding