Straattheaterartiesten van wereldniveau en kunstenaars en muzikanten uit de regio amuseren je met hun verrassende, humoristische voorstellingen. Eigen foto
Straattheaterartiesten van wereldniveau en kunstenaars en muzikanten uit de regio amuseren je met hun verrassende, humoristische voorstellingen. Eigen foto

Kunst & Cultuurfestival in Hengelo: Wij kleuren de stad

Dit weekend wordt de binnenstad van Hengelo gekleurd tijdens het Kunst & Cultuurfestival! Je kunt genieten van: Weekend van de Amateurkunst (WAK19), Street Art en Kunsten op Straat! Van 16 tot en met 18 mei is de binnenstad van Hengelo dus één groot podium voor kunst en cultuur. Onder het motto: Wij kleuren de stad, bundelen de initiatiefnemers dit jaar de krachten.

Hengelo - Koren, orkesten, dansgroepen, beeldende kunstenaars en theatergroepen verzorgen ook dit jaar weer met enorm veel energie een prachtige programmering. WAK19 begint op donderdag 16 mei bij de Waterstaatskerk, waar bijzondere koren én de Drumfanfare Hengelo voor een verrassende avond gaan zorgen. Deze avond kun je ook voor optredens terecht bij Café de Cactus, Theater Chez Ratatouille en Brasserie So Nice.

Vrijdagavond 17 mei is bij Brasserie So Nice het Meezingfestival. En is om 22.00 uur de opening van Kunsten Op Straat op het Schouwburgplein. Op zaterdag 18 mei zijn er twee podia met talloze optredens én het 'Montmartreplein'. Daar kan iedereen die het leuk vindt tussen 12.00 en 17.00 uur aanschuiven om te tekenen en schilderen.

Street Art jamsessies
Street Art is op zaterdag 18 mei vanaf 13.00 uur. Diverse artiesten verzorgen jamsessies van 13.00 tot en met 17.00 uur op het Schouwburgplein, voor de Telgenflat en op het Beekplein. Zaterdag werken Street Art kunstenaars ook aan muren in de binnenstad.

Kunsten op Straat
Op zaterdag 18 mei is het centrum van Hengelo een groot podium. Straattheaterartiesten van wereldniveau en kunstenaars en muzikanten uit de regio amuseren je met hun humoristische voorstellingen. Bloedstollende en verrassende acts, straattheater van hoog niveau. Of de muzikant die je laat meebewegen op de ritmes van zijn mooie muziek. Verhalen met een lach, maar soms ook erg ontroerend. Geniet van de gezelligheid en creativiteit overal in de binnenstad van Hengelo.

Complete programma
Wil je het complete programma weten van het Kunst & Cultuurfestival 'Wij kleuren de stad'? Kijk dan snel op onze website. Via de button op de homepage vind je een programma per dag.

www.hengelopromotie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding