DCIM/100MEDIA/DJI_0960.JPG
DCIM/100MEDIA/DJI_0960.JPG

Sluiscomplex Hengelo zaterdag open

Bij hoge uitzondering wordt op zaterdag 18 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur het sluiscomplex Hengelo in het Twentekanaal gratis opengesteld voor publiek. Daarbij wordt een nieuw informatiebord onthuld.

Hengelo - Rijkswaterstaat en de gemeente Hengelo houden op deze dag in en bij het sluiscomplex verschillende activiteiten voor de bezoekers. Het sluis- en gemaalcomplex in Hengelo en Delden hebben recentelijk groot onderhoud gehad en zijn op bepaalde plekken gerestaureerd.

Op zaterdag 18 mei is het complex in Hengelo gratis open voor bezoekers en krijgen ze de unieke kans om de sluis te bewonderen. Daarnaast is de politie aanwezig met een zogeheten Rigid Inflatable Boat (RIB), zijn er binnenvaartschepen en komt Rijkswaterstaat met een patrouillevaartuig. Er worden vanaf 10.30 uur rondleidingen gegeven over het terrein en de huidige sluismeester is aanwezig om de bediening van de sluizen toe te lichten. Elk half uur is het mogelijk om aan te sluiten. Ook is er een fototentoonstelling over de renovatie. Het complex beschikt over een bijzondere schuilkelder van vijf meter diep.

www.openmonumenten dag.nl/sluiscomplex-hengelo

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden