Open Kloosterdag in Zenderen

Het labyrint in de stiltetuin van het klooster
Het labyrint in de stiltetuin van het klooster (Foto: koopman)

Zenderen - Het Karmelietenklooster, Hertmerweg 46, in Zenderen doet dit jaar weer mee met de Landelijke Open Kloosterdag op zondag 19 mei. Op zondag 19 mei gaan in heel Nederland vele kloosters open onder de titel: Wat beweegt je.

De kennismaking en ontmoeting in Zenderen is dus gericht op: Wat beweegt ons karmelieten en lekenkarmelieten, maar ook ‘wat beweegt jou’. Daarover kun je in gesprek gaan mensen die geraakt zijn door de Karmelspiritualiteit. Of je kunt gewoon ervaren wat de stilte van een klooster en kloostertuin met je doet.

Het klooster gaat open om 14.00 uur, doorlopend is er dan ontmoeting met de Karmelfamilie, kun je de stilteruimte bezoeken of een loopmeditatie doen in het labyrint. Daarnaast zijn er rondleidingin door het klooster (15.00 en 16.00 uur), een Powerpoint over het onstaan en de spiritualiteit van de Karmel (14.30 en 15.30), informatie over de Karmeliet Titus Brandsma (14.30 en 15.30) en toelichting op het leven van de profeet Elia a.d.h.van de schilderijen in de kerk(14.30 en 16.00). Om 17.00 is er een afsluitende viering in de kerk.

Voor meer informatie zie www.karmel.nl/karmelfamilie/karmelgemeenschappen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden