Liefst 2007 Hengelose jongeren zijn opgeroepen voor een prik tegen meningokokken.
Liefst 2007 Hengelose jongeren zijn opgeroepen voor een prik tegen meningokokken. (Foto: MKITINA4)

Vaccinaties in Slangenbeek

Op woensdag 8 mei vindt er een vaccinatiesessie plaats in Hengelo tegen meningokokkenziekte. Alle jongeren uit Hengelo die geboren zijn in 2003 en 2005 hebben een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Met de slogan 'Deel dit niet met je vrienden. Haal die prik tegen meningokokkenziekte' nodigen het RIVM en GGD Twente jongeren uit deze vaccinatie te halen. In gemeente Hengelo gaat het om een groep van 2007 jongeren in totaal.

Hengelo - De vaccinatiesessie vindt plaats tussen 15.00 en 20.00 uur in sporthal Slangenbeek. De reden voor deze extra vaccinatie is een toenemend aantal besmettingen met meningokokkentype W sinds 2015.

Eerder ontvingen alle jongeren geboren in 2001, 2002 en 2004 al een uitnodiging voor de prik tegen meningokokkenziekte.

Meningokokkenziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Van deze bacterie bestaan meerdere typen. De typen A, B, C, W en Y zijn de bekendste. De bacterie verspreidt zich door de lucht, via druppeltjes vocht (bij hoesten, niezen of zoenen door een besmette persoon). Bij gezonde mensen veroorzaakt de bacterie meestal geen ziekteverschijnselen. In zeldzame gevallen kan de bacterie in het zenuwstelsel komen en hersenvliesontsteking veroorzaken. In 2018 zijn alle jongeren geboren tussen 1 mei en 31 december 2004 al opgeroepen om de vaccinatie tegen meningokokkenziekte te halen.

Meer berichten