De pilot Beeldzorg draait bij Carintreggeland.
De pilot Beeldzorg draait bij Carintreggeland. (Foto: )

Pilot Beeldzorg van start bij Carintreggeland

Hengelo - Carintreggeland draait sinds kort de pilot Beeldzorg in de Thuisbegeleiding. Het is om de zorg nog beter op de wensen van cliënten aan te laten sluiten.
Beeldzorg is een vernieuwde vorm van zorg, waarbij cliënten en thuisbegeleiders op afstand gemakkelijk contact met elkaar hebben via een smartphone, iPad of tablet. Ze zien en spreken elkaar via het beeldscherm, vergelijkbaar met Skype of Facetime.

Thuisbegeleider Hamoudi Jaafil is als eerste gestart met de pilot: "De komende maanden onderzoeken we of beeldzorg een aanvulling is op onze gebruikelijke zorg. We kijken of de kwaliteit omhoog gaat en of de cliënt meer en beter de regie kan nemen. En op termijn zelfs meer zelfredzaam is. Cliënten bellen vanuit een privésituatie. Dat is wel zo rustig voor de cliënt, maar ook voor mij. Beeldzorg is volgens mij een waardevolle toevoeging op onze huisbezoeken. Is de cliënt bijvoorbeeld op vakantie en heeft die behoefte aan begeleiding? Dan neemt de cliënt de iPad of tablet mee en ontvangt op het vakantieadres begeleiding via beeldzorg."

Vanzelfsprekend worden cliënten nog steeds thuis begeleid. Tijdens de pilot wordt één contactmoment vervangen door beeldzorg. De thuisbegeleiders bellen vanuit een neutrale plek. Na drie maanden wordt de pilot geëvalueerd.

Meer berichten