SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Renata Oude Voshaar. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Renata Oude Voshaar. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Renata: 'Onwijs fijne school'

Renata Oude Voshaar uit Hengelo is conciërge van de Europaschool in wijk Slangenbeek. "Ik verveel me geen dag."

HENGELO - Renata (52) deed de verpleegkundige opleiding op de MBO en werkte vervolgens in de uitvaartverzorging. "Dat werd lichamelijk te zwaar; ik ben 80 tot 100 procent afgekeurd", vertelt ze. In 2002 kwam ze binnen bij SWB: "Blij dat deze organisatie er is." Op de test- en trainingsafdeling van SWB ontmoette ze haar partner Hans. Via SWB kreeg ze een leidinggevende functie bij Post NL, en begeleidde vervolgens leerlingen bij Arcade en Sprankel. Sinds acht maanden is ze conciërge van de Europaschool. Om half acht begint ze met koffie en thee zetten voor de teamleden. "Ik doe allerlei klusjes waaronder telefoon opnemen, kopiëren en lamineren, boodschappen doen. Als er echt technische problemen zijn bel ik Hans, hij is conciërge op de Wilbertschool." Het leukst vindt ze de omgang met het team en met de leerlingen. "De meeste kinderen ken ik. Er zijn leerlingen die naar me toe komen voor een knuffel: dat je dat vertrouwen krijgt van kinderen vind ik heerlijk, dan is mijn dag helemaal goed." Renata gaat elke dag graag naar school: "Ik heb fantastisch werk en werk met een warm team. Dit is een onwijs fijne school!"

Een video van Renata staat op de website
www.swbmiddentwente.nl/50jaar

Meer berichten