Twee bijzondere voorstellingen in Schouwburg Hengelo

Algemeen

Zaterdag 26 juni worden twee bijzondere voorstellingen gespeeld in Schouwburg Hengelo. ‘De Meid, de Baas’ – een hilarische rockopera - en ‘Geen Contacttango’ – een intense dansvoorstelling. Beide worden geproduceerd door Camerata de’Bardi, een initiatief van het in Nijmegen woonachtige Italiaanse echtpaar Roberta Moroni en Stefani Conti. Camerata de’Bardi maakt professionele producties met een internationale cast, waarbij de samenwerking wordt aangegaan met amateurs. In de voorstellingen komen oud en nieuw, klassiek en modern bij elkaar.

De Meid, de Baas

In de komische opera ‘De Meid, de Baas’ worden de beroemdste intermezzo’s uit Gianbattista Pergolesi ‘La Serva Padrona’ gecombineerd met de taal van de rock. Deze rock-opera wordt uitgevoerd in een eigentijdse setting en sit-com stijl. Met live muziek van twee zangers en een band bestaande uit drums, een elektrische bas, twee elektrische gitaren en fluit. Het verhaal, over een rebelse dienstmeid die met de heer des huizes trouwt, is een liefdesverhaal voor liefhebbers van opera en musicals, maar ook voor alle liefhebbers van romantische sitcoms als ‘The Nanny’, ‘Bewitched’ en ‘I dream of Jeannie’.

Geen Contacttango  

‘Geen Contacttango’ is een show voor liefhebbers van dans, zang, live muziek, klassiek ballet en de tango. De voorstelling werd gemaakt in quarantaine en wordt nu uitgevoerd door een ensemble van acht musici, drie dansers en twee zangeressen. De dansers zijn wanhopig op zoek naar fysiek contact. Maar dit fysieke contact is telkens niet mogelijk. In plaats van dat dit de dansers beperkt in hun bewegingen, versterkt het juist hun passie en elegantie. De show is een nieuwe creatie van Jean Sébastien Colau en Vincenzo Veneruso, met originele muziek van Stefano Conti.

Kaarten bestellen

Kaarten voor de voorstellingen te koop via www.schouwburghengelo.nl en aan de kassa, telefonisch bereikbaar op 074-255 6789 (van maandag t/m vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur).

De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 uur geleden
Wim Maulany geeft weer een tweetal cursussen bij de Volksuniversiteit Hengelo.
Cursussen Tai Chi Chuan en QI-gong gegeven door Wim Maulany 18 apr, 11:32
Marjon Weerink met het boek Podiumbeest. Eigen foto.
Ook dit jaar een nominatie voor boekenschrijfster Marjon Weerink 18 apr, 11:29
Wilhelmina Bakkenes tijdens de opening van de expositie bij de Möllerwerf (foto: Gertjan Versteeg).
Leven omarmen en met kleur verdergaan 18 apr, 11:28
Kinsaini Ong-A-Fat, ouderling Holy Ghost Revival Chapel Hengelo.
Holy Ghost Revival Chapel Hengelo opent nieuwe kerk 16 apr, 14:13
Tijdens Open Podium Overijssel 2023 ging de band Kiespijn er met de hoofdprijs vandoor. Aan wie dragen zij op 20 april de wisselbeker over?
Wie volgt de band Kiespijn op en wint Open Podium Overijssel '24? 16 apr, 14:11
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 16 apr, 14:09
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 14:07