PvdA Hengelo helpt kinderen in Hengelo aan ‘Max en de maximonsters’

Hengelo - Na het grote succes van de Woeste Willem boekenactie vorig jaar, heeft de Hengelose PvdA opnieuw een grote actie gestart om alle kinderen van Hengelo aan het lezen te helpen. Met een donatie-campagne wil de partij ditmaal het boek ‘Max en de maximonsters’ van Maurice Sendak cadeau geven aan de voorleesexpress en verschillende basisschoolgroepen in Hengelo. Er is al 550 euro opgehaald, goed voor 220 boeken!

De rode Hengeloërs kiezen dit jaar om de jonge kinderen (4 tot 6) te bedienen met boeken. Daniëlle Alink, fractievertegenwoordiger voor de PvdA in Hengelo: “Juist voor jonge kinderen is het belangrijk dit boek te krijgen. Het sluit aan bij hun belevingswereld. Het is belangrijk om vroeg te starten met het lezen en voorlezen van boeken. Hierdoor wordt de taalontwikkeling gestimuleerd en het is een goede manier om de leesmotivatie te bevorderen.”

In 2021 hebben meer dan 5600 mensen in Hengelo moeite met lezen en schrijven. En het probleem groeit. Alink: “Goed kunnen lezen en schrijven is de basis om mee te kunnen doen, om te kunnen solliciteren, om je kinderen voor te lezen en de bijsluiter van medicijnen te begrijpen. Alledaagse dingen die essentieel zijn om mee te kunnen doen in de samenleving. Het is belangrijk om hier al zo jong mogelijk mee te starten. Jong geleerd is immers oud gedaan! ”

Samen met de inwoners van Hengelo wil de PvdA Hengelo zoveel mogelijk boeken kunnen aankopen. Zo verzetten we bergen voor de kinderen in onze stad!

Aanstaande vrijdag om 11u zal PvdA Hengelo 60 boeken doneren aan de voorleesexpress bij de bibliotheek in Hengelo.

Voor 2,50 euro kun je al een boek doneren aan één kind. Deze boeken zijn in Hengelo te koop bij boekhandel Broekhuis.

Meer berichten