Beeldententoonstelling Post-Corona in Wemenstraat en op de begraafplaats

Algemeen

Hengelo - De Stichting HeArtpool organiseert al sinds jaar en dag de Beeldententoonstelling ‘Achter de Basiliek’ in de Wemenstraat in het centrum van Hengelo. Tegelijkertijd worden er dan beelden tentoongesteld op de Oude Begraafplaats aan de Bornse straat. Professionele Hengelose kunstenaars zijn uitgenodigd om een ontwerp in te dienen voor een driedimensionaal kunstwerk op een van de sokkels van de Stichting HeArtpool.

Dit jaar heeft HeArtpool de kunstenaars gevraagd in hun ontwerp te reflecteren op het afgelopen Coronajaar. Als titel is daarom gekozen voor POST- CORONA. Hoe verschillend dat beleefd en vormgegeven is blijkt uit de grote verscheidenheid aan kunstwerken ingebracht door de kunstenaars. De volgende kunstenaars doen mee: Peter Hoogers, Ton Duivenvoorden, Niek Holthuis , Ria Geerdink, Rob von Piekartz, Tony Boiso, Renata de Frankrijker, Deria Zenginoglu en Pier van Dijk.

Op zondag 4 juli om 11 uur wordt de tentoonstelling geopend aan de Wemenstraat. Daarna wordt de opening vervolgd op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Bornse straat. Daar worden door 3 kunstenaars beelden getoond passend in het thema en passend bij het rustieke karakter van de begraafplaats. De drie kunstenaars zijn Hiske Loomans- de Sonnaville, Martha Lucia Inagan en Saskia Vanaubel. De beelden in de Wemenstraat staan tot 4 november, de beelden op de begraafplaats staan tot het eind van het jaar.

Ivar Homma (links) en Bas oude Luttikhuis
Nieuw tijdperk voor Oude Luttikhuis 8 uur geleden
Peter van Lange.
'Zin in levensbeschouwing' met Peter van Lange op 10 april 26 mrt, 14:32
Afbeelding
Paasshow bij Zuithof 26 mrt, 14:30
Patricia van Deutekom presenteert haar twee meest recente werken; het duet étude des hommes en kwartet Unman. Foto: Martijn Kappers
Homme: een indrukwekkende double-bill van LAVA Collective 26 mrt, 14:28
Afbeelding
Palmpasen! 26 mrt, 14:27
Afbeelding
In stijl het voorjaar in met de jassencollectie van Sans-online 26 mrt, 11:48
Het Sideways BMX Racing Team. Eigen foto.
Op jacht naar veel finalerondes 22 mrt, 12:31
Afbeelding
Jan Smit onderbreekt repetities voor Special TV 22 mrt, 09:54