Beeldententoonstelling Post-Corona in Wemenstraat en op de begraafplaats

Algemeen

Hengelo - De Stichting HeArtpool organiseert al sinds jaar en dag de Beeldententoonstelling ‘Achter de Basiliek’ in de Wemenstraat in het centrum van Hengelo. Tegelijkertijd worden er dan beelden tentoongesteld op de Oude Begraafplaats aan de Bornse straat. Professionele Hengelose kunstenaars zijn uitgenodigd om een ontwerp in te dienen voor een driedimensionaal kunstwerk op een van de sokkels van de Stichting HeArtpool.

Dit jaar heeft HeArtpool de kunstenaars gevraagd in hun ontwerp te reflecteren op het afgelopen Coronajaar. Als titel is daarom gekozen voor POST- CORONA. Hoe verschillend dat beleefd en vormgegeven is blijkt uit de grote verscheidenheid aan kunstwerken ingebracht door de kunstenaars. De volgende kunstenaars doen mee: Peter Hoogers, Ton Duivenvoorden, Niek Holthuis , Ria Geerdink, Rob von Piekartz, Tony Boiso, Renata de Frankrijker, Deria Zenginoglu en Pier van Dijk.

Op zondag 4 juli om 11 uur wordt de tentoonstelling geopend aan de Wemenstraat. Daarna wordt de opening vervolgd op de Oude Algemene Begraafplaats aan de Bornse straat. Daar worden door 3 kunstenaars beelden getoond passend in het thema en passend bij het rustieke karakter van de begraafplaats. De drie kunstenaars zijn Hiske Loomans- de Sonnaville, Martha Lucia Inagan en Saskia Vanaubel. De beelden in de Wemenstraat staan tot 4 november, de beelden op de begraafplaats staan tot het eind van het jaar.

Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02