Voorjaarswandeling Twekkelo

Twekkelo - Wandelen over de Twekkeler Stiewelpaden? Ga mee met de voorjaarswandeling rond Twekkelo op vrijdag 26 april. De natuurgids van Landschap Overijssel neemt je mee voor een bijzondere wandeling door een typisch Twents landschap. De wandeling is leuk voor het hele gezin en duurt 2 tot 2,5 uur.

Langs beekjes, eeuwenoude boerenerven, weilanden, bossen en houtwallen. Je komt het allemaal tegen tijdens deze middagwandeling over de Twekkeler Stiewelpaden. Deze 'laarzenpaden' gaan dwars door weilanden, over smalle bruggetjes, langs sloten en beeklopen. Plekken waar je zelf niet snel komt. Er is dan ook meer dan genoeg te zien en te beleven. Onderweg vertelt de landschapsexpert meer over hoe dit landschap ontstaan is en hoe het onderhouden wordt. Tip: trek laarzen en warme kleding aan. De wandeling gaat deels over nat en oneffen terrein.

Praktische informatie
De voorjaarswandeling rond Twekkelo is vrijdag 26 april en start om 14.00 uur. Rond 16.30 uur zijn we weer terug bij het beginpunt. Startplaats is Johanneskerk Twekkelo, Twekkelerweg 110, Enschede. Vooraf aanmelden is niet nodig. Bijdrage voor de activiteit is € 5,00, kinderen € 2,50. Graag vooraf contant voldoen. De dag is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel. Vergeet je niet je ledenpas mee te nemen?

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Meer berichten
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding