De Hengelose jeugd bigbands Big Bandits en Big Bang van Oyfo zijn dit jaar opnieuw van de partij tijdens het BigBand Festival in Goor. Eigen foto
De Hengelose jeugd bigbands Big Bandits en Big Bang van Oyfo zijn dit jaar opnieuw van de partij tijdens het BigBand Festival in Goor. Eigen foto (Foto: )

BigBand Festival Goor met Bandits en Oyfo

De Hengelose jeugd bigbands Big Bandits en Big Bang van Oyfo zijn dit jaar opnieuw van de partij tijdens het BigBand Festival in Goor op Tweede Paasdag. Voor het zesde jaar op rij verzorgen zij een groot deel van het middagprogramma in theater de Reggehof en buiten op het Jupilerplein.

Goor - Succesvolle deelname tijdens het Prinses Christina Concours en een optreden voor het koninklijk paar in 2013 zetten de jeugdbigbands voor een nog groter publiek op de kaart.

Het aanstekelijke enthousiasme tijdens de solo's van de jonge muzikanten zorgt ieder jaar voor een volle theaterzaal in Goor. Naast de Hengelose talenten komen ook de Amsterdamse Junior Jazz Experience en de New Harlem Brothers naar Goor. Deze bigbands staan beide onder leiding van muzikale duizendpoot Lorenzo Mignacca.

Buiten op het hoofdpodium in het centrum van Goor eveneens een Hengelose formatie. Big Band Hengelo speelt daar vanaf 13.30 uur. De 20-koppige band, onder bezielende leiding van Sander Zweerink zijn graag geziene gasten op festivals en stadsfeesten.

Een heel bijzonder gezamenlijk optreden is er op Tweede Paasdag van Big Band Kiev en de Goorse Apollo BigBand. Zij zullen gezamenlijk een aantal nummers ten gehore brengen. De Oekraïense bigband brengt op uitnodiging van de vereniging Hof van Twente-Kiev Pechersk vijf dagen door in de Hof en een optreden met de Goorse bigband is hiervan een logisch gevolg. Skyblasters uit Soest onder leiding van Jacco Minnaard sluit de middag buiten af met een feest op hoog (dansbaar) niveau. Na het buitenprogramma volgt de grote finale in theater de Reggehof. Daar begint na afloop van het festival de Official After-party met allround coverband 'Apple'. Theater de Reggehof biedt tevens de mogelijkheid om na afloop van het festival een hapje te eten. Er staat de ongetwijfeld weer vele bezoekers een indrukwekkend muzikaal programma te wachten. Het BigBand Festival Goor begint 22 april om 12.00 uur en is gratis toegankelijk.

bigbandfestivalgoor.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding