Kruising open, Kerktuin klaar

Hengelo - De kruising Wemenstraat/ Enschedesestraat/Brinkstraat is weer open. De afspraak met de horeca was dat ie voor Koningsdag gereed zou zijn.

Dat is nu zelfs twee weken eerder geworden. De horeca heeft de terrassen in goed overleg daardoor ook weer deels terug kunnen plaatsen. De nieuwe beplanting in de kerktuin is er vrijwel allemaal in gezet. De kerktuin is voor Pasen in zijn geheel gereed. De Enschedesestraat is hiermee een stuk groener geworden en de binnenstad een stuk fraaier! De aannemer is nu nog bezig met de bestrating tussen de kruising Wemenstraat en Hotel Nationaal en andere afrondende werkzaamheden. Voor Koningsdag zijn deze werkzaamheden helemaal afgerond.

Wethouder Gerard Gerrits is erg blij met de voortgang van het project: 'We wilden de periode van overlast voor de (horeca)ondernemers zo kort mogelijk houden en de werkzaamheden voor de mooie terrasdagen afgerond hebben en dat is gelukt!' Kerktuin De afgelopen weken zijn de contouren van de kerktuin aangebracht met cortenstaal en vorige week is de aannemer begonnen met het planten van bloemen, struiken en bomen in de kerktuin. Alleen de houten zitgedeeltes in de bankjes moeten nog bevestigd worden. Er komt een combinatie van allerlei soorten bloemen, grassen en bodembedekkers in de kerktuin. Een mix van bomen en stuiken met fijne bladstructuur, vroege bloeiers en spectaculaire herfstkleuren. De kleuren gaan van geel-oranje tot roze en donkerrode kleuren. Door wuivende grassen, bloemen, vruchten en herfstkleuren kun je het hele jaar door van de tuin genieten.

Burgemeester Jansenplein en Langestraat
Het project herinrichting Enschedesestraat wordt voltooid met de volledige herinrichting van het gebied tussen het Burgemeester Jansenplein en de Deldenerstraat. Het Burgemeester Jansenplein is sinds halverwege maart afgesloten vanaf Hotel Nationaal tot aan de kruising met de Willemstraat. De aannemer is daar bezig met rioleringswerkzaamheden. Vanaf eind april wordt de Langestraat helemaal afgesloten, tot aan de kruising met de Deldenerstraat. Ook de Willemstraat wordt heringericht. Deze werkzaamheden zijn in het derde kwartaal van 2019 afgerond.

Meer berichten