Foto:

Drie nieuwe AED posten in Hengelo

Hengelo - Na lang overleg met de direct betrokken partijen in de Hengelose Es kunnen wij melden dat de samenwerking tussen de winkeliersvereniging Hengelose Es, de Hengelose Lionsclub en stichting Twente Hart Safe eindelijk heeft kunnen leiden tot vervanging en verbetering in het AED-dekkingsgebied in Hengelo. Hiermede is de Hengelose Es als schakelgebied richting het centrum en de omliggende wijken weer voorzien van een up-to-date AED-voorziening.

In en rond het winkelcentrum was men bij hartstilstanden aangewezen op de AED bij huisartsen-praktijk De Es aan de H.leefsmastraat. Enkele jaren geleden was er nog een tweede AED direct bereikbaar via de van Ostadestraat. Echter deze was helaas na verloop van tijd niet meer inzetbaar. Met grote zorgen ging de aandacht uit naar de laatst bereikbare AED, want als deze ook niet meer inzetbaar kon zijn dan is de gehele buurt afhankelijk van AED's die van verder weg, dus uit andere buurten moeten komen. Tijdverlies die bij een hartstilstand het verschil kan maken tussen leven en dood. De drie betrokken partijen hebben de handen in één geslagen om te voorkomen dat het uitblijven van of een fikse vertraging bij het bieden van deze levensreddende hulp een mensenleven kan kosten!

Externe AED posten op bedrijventerrein Campus Westermaat

Zeer verheugd kunnen wij melden dat de samenwerking tussen Campus Business Center Westermaat, de Hengelose Lionsclub en stichting Twente Hart Safe heeft mogen leiden tot een verbetering van het AED-dekkingsgebied in Hengelo. Nu zult u denken, een bedrijventerrein? Ja zeker, naast dat er vele mensen werkzaam zijn of een bezoek brengen aan de gevestigde bedrijven, staat juist dit gebied bekend als een omgeving waar vele mensen gebruik maken van de toegangswegen richting het Plein Westermaat en de omliggende woonwijken. En wat brengt dat laatste met zich mee? Daar kunnen we kort over zijn… veel recreanten en sportliefhebbers die graag vertoeven in dit ruim opgezette bedrijvenpark met het nodige groen. Op de locaties van HC Controls en het Campus Business Center zijn nu een 2-tal AED posten gerealiseerd en zal er in overleg met de gemeente wegbewijzeringen worden aangebracht om de route naar de AED's snel en duidelijk zichtbaar te maken. Onze HARTELIJKE dank voor het realiseren van deze drie nieuwe AED posten gaat vooral uit naar de Lions Hengelo. 
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden