NK GEObattte; leerlingen zijn de winnaars!

Hengelo - Zaterdag 13 april was er op het Twickelcollege het tweede NK GEObattle. Teams uit heel Nederland kwamen naar Hengelo om deel te nemen.

De teams streden fanatiek om dit Nederlands Kampioenschap Aardrijkskunde te winnen. Er waren vijf battles, opdrachten die ze in 12 minuten moesten volbrengen. Naast battles waarin de kennis van landen, gebruik van de atlas en kaartvaardigheden werden getest, was er ook een waterschapsbattle. Daarbij moesten de leerlingen met behulp van een virtual reality bril waterproblemen achterhalen en oplossen. De vijfde battle was de Discoverybattle, een escape room-achtige battle waarbij ieder goed antwoord een slot van een koffer deed open gaan. Terwijl de helft van de deelnemers de battles aan het spelen was, waren de anderen bezig met de ontwerpwedstrijd. De teams van de basisscholen kregen de opdracht een vakantiepark ontwerpen. De leerlingen kregen een lege plattegrond en mochten daarop met creatieve materialen een één of tweedimensionaal ontwerp maken.

Nadat alle wedstrijdonderdelen waren geweest, was er in de hal een lezing die werd verzorgd door Bernd Andeweg. Bernd is universitair docent aan de VU Amsterdam en een autoriteit op het gebied van platentektoniek. Hij verzorgde een interessante en interactieve lezing over het thema: Waarom kunnen we aardbevingen en vulkaanuitbarstingen (nog) niet voorspellen?

Daarna volgde de prijsuitreiking. De winnaars waren:

1e prijs: St Willibrodus uit Esch (Noord-Brabant)

2e prijs: Polhaar uit Dalfsen

3e prijs: Distelvlinder uit Culemborg

Het team van 't Iemnschelf uit Borne dat de Hengelose voorronde had gewonnen, eindigde op de 7e plaats.

Meer berichten