Swafert
Swafert (Foto: G.W.H. ter Welle)

Zesde en laatste wijkbijeenkomst Groot Driene

Hengelo - Na vijf zeer succesvol verlopen interactieve bijeenkomsten, nu al weer de zesde en tevens laatste bijeenkomst over het project 'Groot Driene, toen en nu'.

Indien u meer wilt weten over Groot Driene of die kennis daarover met anderen wilt delen, wordt u van harte uitgenodigd door Museum Hengelo naar de bijeenkomst te komen. Museum Hengelo organiseert de bijeenkomsten in samenwerking met de Stichting Erfgoed Hengelo met steun van de wijkorganisatie Groot Driene.

Na de historie vanaf de Marke Groot Driene komen de planologische ontwikkelingen aan de orde met verhalen, kaarten en foto's. Ook wordt ingegaan op verdwenen boerderijen en veranderingen in het gebied. Bewoners vertellen over de bouw van hun huis en de gebeurtenissen daarna. Deelnemers kunnen foto's meenemen om aan anderen te tonen en om de geschiedenis van de 50 jaar oude wijk vast te leggen.

Groot Driene wordt in een aantal bijeenkomsten in de wijk behandeld. Deze zesde bijeenkomst is in Dienstencentrum 't Swafert. Dus een goede gelegenheid om dit gebouw eens van binnen te zien.

De antwoorden komen in presentaties van Jan van Alste (welkom en introductie), Hans de Gruil (de planologische ontwikkeling leidend tot Groot Driene), Gerrit Welberg (De Marke Groot Driene) en Gerard Kristen (verdwenen boerderijen en veranderingen in het gebied). Bovendien zijn er diverse (historische) foto's van Willem Hoefsmit over de invulling van de wijk en foto's met onbekenden die door Wil Zwienenberg zijn verzameld. Bezoekers worden die middag gevraagd hun inzichten en ervaringen met elkaar te delen waarmee de bijeenkomst een interactief karakter krijgt.

In de loop van dit jaar, waarschijnlijk in augustus, verschijnt een speciale uitgave van het magazine Hengelo toen&nu over Groot Driene die huis-aan-huis in de wijk wordt verspreid.

Datum         Woensdag 17 april
Aanvang 19:30 uur
Toegang GRATIS
Locatie         Dienstencentrum ‘t Swafert

Meer berichten