De Hengelose zussen Henrike Banis en Hanneke Scholte doen beide mee aan de MS Motion. Ze wandelen vijf kilometer en proberen voor die wandeltoht zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Eigen foto
De Hengelose zussen Henrike Banis en Hanneke Scholte doen beide mee aan de MS Motion. Ze wandelen vijf kilometer en proberen voor die wandeltoht zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Eigen foto (Foto: )

Hengelose zussen, beiden met MS, doen mee aan MS Motion

De MS Motion start zondag 14 april van start in Zwolle. Ruim 500 deelnemers doen hier aan mee, waaronder twee MS patiënten en tevens zussen van elkaar uit Hengelo. Zij proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar Multiple sclerose (MS), een ziekte van het centrale zenuwstelsel.

HENGELO - De Hengelose zussen Henrike Banis en Hanneke Scholte doen beide mee aan de MS Motion. Ze wandelen vijf kilometer en proberen voor die wandeltoht zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar deze ziekte, die hen zelf getroffen heeft.

Persoonlijk belang
Henrike: "Ik doe mee met MS motion omdat ik zelf MS heb en mijn zus ook. We hebben dus allebei persoonlijk belang bij onderzoek naar MS. Ik weet nu drie jaar dat ik MS heb en heb in deze drie jaar drie keer een schub gehad. In 2017 een vrij heftige waardoor ik niet meer kon lopen." Door middel van therapie probeer ze nog steeds het beste uit zichzelf te halen. "Mede hierdoor is het voor mij een uitdaging om vijf kilometer te wandelen, zeker in verband met mijn MS en mijn klachten die daarmee gepaard gaan."
Hanneke Scholte wandelt samen met haar deze vijf kilometer. De zussen weten allebei drie jaar dat ze MS hebben; de beide diagnoses werden met een tussenperiode van vier maanden gesteld.

Bikkelende Bitterballen
Henrike en Hanneke maken deel uit van het team Bikkelende Bitterballen. "Infusen in het ziekenhuis, per rolstoel op pad en weer (leren) lopen, ik heb het de afgelopen drie jaar meegemaakt en Bikkel ik als Bitterbal nog dagelijks tegen en met mijn MS", schrijft Henrike op haar actiepagina. Wat zij graag zou willen? "Niet meer rollend, maar lekker weer lopend de finish over!"

MS Motion
MS Motion is een jaarlijks terugkerend wandel- en hardloopevenement dat dit jaar in vijf plaatsen in Nederland wordt georganiseerd. Voor deze tweede editie wandelen of rennen ruim 500 deelnemers uit Zwolle en omgeving vijf of tien kilometer. Ze starten én finishen op de sintelbaan van atletiekvereniging PEC 1910. De routes lopen dwars door de natuur aan de noordkant van Zwolle. Naast het wandelen en hardlopen, worden er ook de nodige randactiviteiten georganiseerd. DJ Maurice zorgt voor de muziek.

Wie financieel bij wil dragen aan het succes van MS Motion Zwolle kan een bijdrage leveren aan de deelnemers.

Kijk op www.msmotion.nl/actie/henrike-banis of
www.msmotion.nl/actie/hanneke-scholte

Meer berichten