SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Paul Roering. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Paul Roering. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Paul Roering: 10.000 formulieren

Hij is een bekende verschijning in Hengelo: Paul Roering (60) op zijn door armkracht aangedreven aangepaste fiets. Paul woonde en werkte in Enschede, maar de liefde bracht hem naar Hengelo.

Hengelo - Samen met zijn vrouw woonde hij vanaf 1988 in de Hasseler Es. Twee jaar ging hij nog met een taxibusje naar DWC, en maakte toen de overstap naar SWB. Ruim 25 jaar fietste hij dagelijks 12 kilometer naar zijn werk. "We zijn drie jaar geleden verhuisd, en ik woon nu nog maar een kilometer van mijn werk", vertelt hij. Bij SWB begon hij op de montageafdeling en werd toen als stagiair gevraagd op de administratie, voor een half jaar. Hij werkt er als financieel medewerker al weer ruim een kwart eeuw. Eerst voerde hij wekelijks zo'n 900 loonbriefjes in, nu verwerkt hij een kleine 10.000 inkoopformulieren per jaar. Hij werkt hier met plezier. Paul: "Het werk bevalt me goed. De dagen vliegen me voorbij. En ik heb leuke collega's." Hoe het verder gaat wat betreft zijn lichamelijke conditie, hij weet het niet. Paul, een realist met een aanstekelijk optimisme: "Ik heb straks 42 jaar gewerkt, voor hetzelfde geld werk ik nog een paar jaar. Maar hoe het ook gaat, ik ben van plan van elke dag iets moois te maken."

Een video van Paul staat op

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten