Poster Bos op het plein. Foto: Pierre Vallee
Poster Bos op het plein. Foto: Pierre Vallee (Foto: Pierre Vallee)

Marktplein Hengelo: Enthousiasme voor groen alternatief

Hengelo - Hengelo werkt aan een nieuw marktplein. Het huidige plein wordt te grijs, te kaal en te saai bevonden. Een groep inwoners van Hengelo staat niet achter de huidige plannen van de gemeente voor de herinrichting van het marktplein. "Wij hebben een groen alternatief", vertelt Gemma Drohm, mede namens Esther Glas en Hans van den Boomen. "Ruim 2350 Hengeloërs hebben de petitie voor dit alternatief getekend. Deze petitie zal aanstaande dinsdag 9 april om 19:00 uur aan de gemeenteraad worden aangeboden."

Het marktplein is al jaren onderwerp van discussie. "De gemeente heeft een plan laten onderzoeken, waarbij het plein bijna volledig bebouwd wordt met een replica van het Hijschgebouw. Er is echter ook een ander geluid. Een groep burgers heeft zich in zeer korte tijd verenigd onder de naam ‘#bosophetplein’", aldus Gemma.

Wat deze groep de gemeente vraagt is:

1) Dat de gemeente stopt met het plan om een replica van het Hijschgebouw op de markt te bouwen. We hebben we genoeg (leegstaande) gebouwen in Hengelo.
2) Meer groen in de stad. Niet alleen op het marktplein, maar ook een (groene) verbinding maken met bijvoorbeeld het Prins Bernard Plantsoen, de Bataafse Kamp en rondom de Lambertus Basiliek. De markt blijft op het marktplein (onder de bomen) en evenementen kunnen op het evenementenplein dat voor het stadhuis komt.
3) Dit burgerinitiatief verder inhoudelijk vorm te geven en in een (nieuw)­­­­ democratisch proces op te nemen. Bij de verkiezing van de drie plannen in 2017 was het groene alternatief dat (aangetoond) veel steun heeft onder Hengeloërs namelijk niet voorhanden.

Aanstaande dinsdag 9 april zal de petitie door een ruime ­vertegenwoordiging van de groep worden aangeboden aan wethouder dhr. Van Wakeren en de leden van de gemeenteraad. De groep zal zich om 18:45 verzamelen op het marktplein en gezamenlijk naar de schouwburg lopen, waar de gemeenteraad om 19:00 uur de petitie in ontvangst zal nemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding