Nannette Lindenberg
Nannette Lindenberg (Foto: Nannette Lindenberg)

Prikkels met Nannette Lindenberg over improvisatietheater

Hengelo - Woensdag 17 april is Nannette Lindenberg gastspreker bij Prikkels in Café de Cactus in Hengelo. Niet alleen zal ze vertellen over improvisatietheater, maar ze gaat ook met het publiek aan de slag met diverse speloefeningen. Het is laagdrempelig en vooral erg leuk om eens mee te doen.

Voor Nannette is Improvisatietheater een “Hartzaak”, zeker als het wordt ingezet als proces. Improvisatietheater is elke vorm van theater waarbij de spelers het verhaal, de personages en de dialogen ter plekke verzinnen. Ze stappen dus de scène op met maar enkele gegevens (mogelijk aangereikt door het publiek) zoals de locatie, het soort personage; de rest komt tijdens het spel. Improvisatievoorstellingen zijn vaak komisch van opzet, maar niet noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan de populaire tv-programma’s De Lama’s en De Vloer Op.

Nannette Lindenberg is eigenaar van Mienel, theater en yoga. Zij geeft theaterlessen aan kinderen, maar ook aan mensen op hoge leeftijd. Met name bij de laatste groep spelen hún verhalen de rode draad tijdens de lessen/presentaties. Daarnaast doet ze aan straattheater. Ook maakt ze deel uit van “Waarvan Akte" en het Verteltheater.

De toegang is gratis (consumpties voor eigen rekening) Zaal open om 19.30 uur

Meer berichten