Cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers in Hengelo

Hengelo - De cursus Omgaan met dementie voor mantelzorgers in gemeente Hengelo bestaat uit 6 bijeenkomsten waarbij de mantelzorger informatie krijgt over wat er allemaal komt kijken bij de zorg en hoe te kunnen inspelen op de beleving en het veranderende gedrag van de persoon met een dementie.

Start is op woensdag 15 mei om 14.00 tot 16.00. Dementie is een ingrijpende ziekte. Zowel voor de persoon met dementie als voor de naaste omgeving. Voor SIZ Twente is dat aanleiding om in samenwerking met de Dementieketen Twente en Wijkracht Hengelo deze cursus te starten. Tijdens deze cursus wordt uitgebreid informatiegegeven over dementie. Deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met hun naaste met dementie kunnen omgaan.

De toegevoegde waarde van deze cursus is dat ervaringen en tips gedeeld kunnen worden met andere mantelzorgers die ook zorgen voor iemand met dementie. Daarom kunnen professionals en vrijwilligers niet deel nemen aan deze cursus. Daarnaast is het van belang dat de persoon met dementie waarvoor gezorgd wordt nog thuis woont. Bij de cursus zijn een ervaren cursusleider, een casemanager dementie en een psycholoog betrokken.

Aan de orde komen o.a. de volgende onderwerpen: Wat is dementie, verloop van dementie, welzijn van de mantelzorger, hoe gebruik maken van je eigen netwerk, regelzaken, het belang van de omgeving en de belevingsgerichte benadering. De cursus wordt gegeven bij locatie het Berflo, aan apolloplein 1, 7552 VG Hengelo. Opgeven kan bij SIZ Twente via telefoon: 085-7731720 of via mail: aanmelden@siztwente.nl

Meer berichten