Bij grote evenementen waarbij veel publiek op de been is, zoals de Nacht van Hengelo, worden de camerabeelden live bekeken.
Bij grote evenementen waarbij veel publiek op de been is, zoals de Nacht van Hengelo, worden de camerabeelden live bekeken. (Foto: )

Nieuwe koers Nacht van Hengelo

Hengelo - Op vrijdag 31 mei vindt de 44e editie van de Nacht van Hengelo plaats. Voor het eerst zonder wielerronde. Wel is er dit jaar een spetterend muzikaal programma in de binnenstad, inclusief concert op het marktplein. Metropool is bereid gevonden om dat dit jaar te organiseren, samen met de Hengelose horeca, binnenstadondernemers en Hengelo Promotie. Zij nemen in 2019 het stokje van de Stichting Wielerevenementen over. En een nieuwe stichting loopt zich warm voor
de organisatie van De Nacht van 2020 en verder.


'De Nacht van Hengelo is een beeldbepalend evenement voor onze stad. Hengelo en de Hengeloërs kunnen niet zonder!' aldus Maarten Schuurman, directeur van Hengelo Promotie, het bureau in Hengelo dat verantwoordelijk is voor het aanjagen en promoten van evenementen in Hengelo. 'Toen de stichting Wielerevenementen bij ons kwam met de vraag of wij wat konden betekenen bij een doorstart van De Nacht hebben we met heel veel partijen gesproken. En we zijn erg blij met de positieve reacties van Metropool, (binnenstad)ondernemers en de gemeente. Deze mooie samenwerking laat de kracht van onze stad zien'.
Het bestuur van de Stichting Wielerevenementen kwam begin dit jaar tot de conclusie dat het ze de Nacht van Hengelo 2019 letterlijk en figuurlijk niet rond konden krijgen. Vanwege de werkzaamheden is het wielerparcours dit jaar niet beschikbaar. Ook bleek het voor de stichting steeds lastiger te zijn om met de beschikbare middelen een aantrekkelijk rennersveld in Hengelo uit te nodigen én het steeds groter wordende evenement goed te organiseren.

Volop muziek in 2019
Metropool is bereid gevonden om het concert voor deze editie te organiseren samen met de horeca, stichting centrummanagement Hengelo, stichting Hengelo Promotie en de gemeente. 'Toen wij werden benaderd met de vraag of wij voor de editie van 2019 wat konden betekenen, hebben we niet getwijfeld', zegt Johan de Jong, directeur van Metropool. 'We verwachten binnenkort de eerste namen bekend te kunnen maken. We streven ernaar om net als de voorgaande jaren een breed kwalitatief programma neer te zetten voor jong en oud, maar het is natuurlijk wel kort dag'.

2020 en verder
Een nieuw te formeren stichting met de werknaam 'Nacht van Hengelo' is in oprichting. Een groep enthousiaste, sportieve en kundige Hengeloërs hebben de handschoen opgepakt en organiseren in 2020 een Nacht van Hengelo 'nieuwe stijl' met muziek, sport en evenementen met en door de binnenstadondernemers. Ook voor de nieuwe stichting is samenwerking het codewoord, zodat De Nacht voor en door Hengeloërs blijft.

Goedemiddag,

Bijgaand persbericht inzake de Nacht van Hengelo.

Met vriendelijke groet,

Nienke Klein Wolterink

Communicatie Coördinator

Werkzaam maandag, woensdag en donderdag

Hengelo Promotie | Markt 8| 7551 GC Hengelo | 074 - 250 10 80 | info@hengelopromotie.nl| www.hengelopromotie.nl

Meer berichten