Wie spulletjes wil verkopen op Koningsdag kan daarvoor nu al een kraam reserveren. Foto: HOV
Wie spulletjes wil verkopen op Koningsdag kan daarvoor nu al een kraam reserveren. Foto: HOV (Foto: )

Nieuw op Koningsdag: 'Hengelo bakt' door jeugd

door Eddon Janssen

De Hengelose Oranje Vereniging (HOV) is druk bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag. Hengelo beleeft op zaterdag 27 april de derde editie van het succesvolle evenement Sportstad. Nieuw onderdeel is Hengelo bakt. Ook elders worden vernieuwingen doorgevoerd.

Hengelo - Inmiddels is de HOV website opengesteld voor het reserveren van kramen.
Het HOV bestuur verlaagde vorig jaar de prijzen voor niet-commerciële kramen. Dit bleek een groot succes. Huurders betalen ook dit jaar slechts 25 euro!
De website www.hovhengelo.nl is opengesteld voor reservering. Informatie ook via: info@hovhengelo.nl.

Kleedjesmarkt
De kleedjesmarkt beslaat de gehele Weemenstraat met als nieuw onderdeel het kinderevenement Hengelo bakt. Deelnemers leveren de heerlijkste bakprestaties met medewerking van een professionele banketbakker.

De HOV voert dit jaar een vernieuwing door in het programma voor eten en drinken. Zo wordt het totale 'food'programma, dat vroeger elders plaatsvond, nu in de Beursstraat gehouden, compleet met een uitgebreid muziekaanbod. Muziek is er ook in het aangrenzende Prins Bernhardplantsoen. Tijdens het zeer succesvol gebleken en vernieuwende Hengelo Sportstad presenteren zich diverse verenigingen. De Enschedesestraat en het Prins Bernhardplantsoen vormen het podium voor kleinschalige sportactiviteiten. Publiek kan zelf actief meedoen.

De Oranjekermis krijgt dit jaar méér attracties. In verband met de verbouwing van het gemeentehuis worden deze opgesteld op het parkeerterrein achter de Hema. Aan de Beursstraat komt een superrattractie: een dertien meter lange truck met auto simulatoren. Deze wordt de jeugd gratis aangeboden onder bepaalde voorwaarden. Niet onvermeld mogen blijven de commerciële kramen, de horeca optredens en straatartiesten. Omdat Koningsdag op zaterdag valt, staan er extra veel kramen. De Markt blijft voorbehouden aan de marktkooplieden.

Meer berichten