Column Koetsveld & Odaci: Zomervakantie

Beste Enis, de laatste column voor de zomerstop. Heb je vakantieplannen of…?

Vrouwlief en kinderen vertrekken een poosje naar Turkije om familie en vrienden te bezoeken. Ik blijf thuis in Nederland, om te werken. Zij de lusten, ik de lasten – zo gaat dat in huize Odaci! Ik heb eigenlijk geen enkel vakantieplan gemaakt dit jaar. In mijn tuin staat een fiets waar ik vast en zeker enkele reisjes door Twente mee ga maken. En ik zal af en toe een weekeinde aan mezelf denken door een dagje uit te organiseren met wat vrienden. De rest zien we wel.

Ik kan in de regel na het werken heel goed niets doen. Ik ben wereldkampioen laptop-zitten. Eten koken? Doe ik ook weinig aan. De pizza wordt bezorgd. Alles wordt bezorgd tegenwoordig, dus ik hoef ook niet elke dag met de benenwagen naar winkel of supermarkt. Ik werk op een Amsterdamse redactie, maar ben er zelden. Ik vergader namelijk mee via Skype. Op mijn plek aan de redactietafel staat een laptop opengeklapt waar mijn digitale gezicht op een scherm verschijnt. Ik hoor alles en praat gezellig mee, alsof er geen 150 kilometer zit tussen mij en mijn collega’s.

Al die mooie vakantiefoto’s van vrienden zeggen mij niet zoveel. De een zit in Parijs, de ander in New York. Ik houd echter van mijn tuin. Van mijn woonkamer. Ik houd van Hengelo, van de Bieb, van de vele vijvers. Ik houd ondanks alles toch van de binnenstad. Als het weer een beetje meezit zweet ik niet eens van de hitte. Desnoods de voetjes in een emmer water. Maar goed, wie toch elders zijn vakantie wil vieren wens ik een hele fijne tijd toe. Ik doe in Hengelo het licht wel uit. Spreek je weer in september, dan zijn we weer terug met ons hoekje!


Enis Odaci


Bezoek www.koetsveld-odaci.nl

Meer berichten