Foto:

Parkeerplaatsen Burgemeester Jansenplein en Kloosterhofterrein niet meer bereikbaar.

Hengelo - Vanaf maandag 18 maart zijn de parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein en het Kloosterhofterrein (voor winkelcentrum Thiemsbrug) niet meer bereikbaar. De Langestraat wordt vanaf die datum afgesloten voor werkzaamheden. In plaats daarvan is er een extra parkeerterrein aangelegd aan de Marskant (tussen Brugstraat en Beeksteeg). Het gaat om een tijdelijke situatie tot augustus 2019.

Hengelo investeert de komende jaren 20 miljoen euro om te komen tot een levendige en aantrekkelijke binnenstad. In het 'Integraal actieplan voor een vitale Hengelose binnenstad 2017-2021' staan verschillende projecten omschreven om dit doel te bereiken. Grote projecten die op dit moment lopen zijn nieuwbouw stadskantoor, het marktplein en herinrichting van de Enschedesestraat, inclusief Burgemeester Jansenplein en Langestraat.
"Natuurlijk brengen werkzaamheden overlast en ongemak met zich mee. Dat proberen we zoveel mogelijk te beperken en is helaas nodig om het uiteindelijk mooier te maken", aldus de gemeente.

Nieuw parkeerterrein Marskant
Omdat er door de afsluiting van de Langestraat tijdelijk parkeerruimte verdwijnt, is er gekeken naar alternatieven in de binnenstad voor deze periode. De gemeente heeft nu een tijdelijk parkeerterrein aangelegd aan de Marskant (tussen de Brugstraat en Beeksteeg). Dit parkeerterrein is te bereiken via de Willemstraat (zie kaartje bijlage). Op dit terrein geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 19.00 en op donderdag tot 21.00 uur.

Parkeerterreinen in de toekomst
Rond de bouwvak gaan de parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein weer tijdelijk open. Tijdelijk omdat de parkeerplaatsen aan het Burgemeester Jansenplein rond januari 2020 permanent worden weggehaald. Het plein wordt namelijk een evenemententerrein.
Er komt dan op de Kloosterhof extra parkeergelegenheid, ruim 100 parkeerplekken. Daarvoor wordt een extra afslag gemaakt op het kruispunt Deldenerstraat - Bornsestraat - Oldenzaalsestraat. Pas als dit gereed is, laat de gemeente de parkeerplaatsen op het Burgemeester Jansenplein definitief verwijderen.
Alle ontwikkelingen in de binnenstad zijn te volgen op www.hengelo.nu.

Meer berichten