Foto: Christian van der Meij

Green Flag Award voor het Weusthagpark in Hengelo

Hengelo Promotie

Het Weusthagpark heeft voor de zesde keer de prestigieuze 'Green Flag Award' ontvangen! Wij snappen wel waarom.

Hengelo - Het groene centrum van Hengelo, zo wordt het Weusthag ook wel genoemd. Een plek aan de rand van Hengelo waar van alles te doen is. Loop een rondje door het Weusthagbos, de kinderen kunnen lekker knuffelen met de geitjes bij de kinderboerderij of zich uitleven in het Beleefbos. En voor een mooi uitzicht beklim je de uitkijktoren.

Dieren spotten

Wist je dat je bij een wandeling door het Weusthagpark allerlei (bijzondere) planten en dieren kunt spotten? Er zijn veel nestelende spechten, zoals de grote bonte specht, maar ook steenuiltjes en een imposante roekenkolonie.

Op grote hoogte

Aan de rand van het Weusthagbos vind je de uitkijktoren. Beklim deze 22,5 meter hoge toren voor een prachtig uitzicht over het Weusthag en onze stad. En tijdens de grote klim naar boven kun je door de kijkgaten de omgeving al goed zien.

JumpJump

Even lekker uitrazen kan in het Beleefbos. Ga op ontdekkingstocht in wilgenhutjes. Ren over de klimheuvels. Spring over de paden. Of ontdek de kruiptunnels. Ga heerlijk spelen op het strandje bij de beek of picknicken op het gras. Ook een bezoekje aan de Heemtuin mag niet ontbreken. In deze tuin krijg je een goed beeld van (wilde) planten die te vinden zijn in Twente. Wandel er in het voorjaar eens door heen.

Knor, iaaa, tok

Ook heel veel andere dierengeluiden hoor je op kinderboerderij 't Weusthag. Leuk voor jong en oud! Overal om je heen zie je dieren van heel dichtbij! Varkentjes Flip en Floor verwelkomen je graag en de toegang is gratis! En ook na sluitingstijd loop je langs de vijvers en het hertenkamp zo het Weusthagbos in voor een ontspannen wandeling.

www.facebook.com/weusthag.kinderboerderij

Bootje varen, theetje drinken

Van mei tot en met september kun je op zondag bij De Houtmaat aan de Houtmaatweg genieten van een drankje op het terras aan het water.
En roei eens met een van de roeibootjes naar een eilandje in de vijver.

www.buitenplaatsde houtmaat.nl

Meer berichten