Het doel van de challenge is minder bestel- en vrachtauto's in de spits en een stap dichter bij een beter bereikbaar Brabant.
Het doel van de challenge is minder bestel- en vrachtauto's in de spits en een stap dichter bij een beter bereikbaar Brabant.

Hengelo gastheer van de Week van de Logistiek

Hengelo - Twente is een belangrijke logistieke HotSpot in Nederland. De sector groeit hard. Er zijn veel kansen voor zowel bedrijven als voor toekomstige werknemers. De behoefte aan vakmensen is onverminderd groot. Dat is ook de reden waarom Port of Twente, Werkplein Twente, Provincie Overijssel en het ROC van Twente gezamenlijk de Week van de Logistiek organiseren. En in 2019 haakt de gemeente Hengelo daarbij aan, als gastgemeente.

Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 maart maken circa 600 vmbo-scholieren en 300 werkzoekenden van Werkplein Twente op verschillende manieren kennis met wat werken in de logistiek inhoudt. Zo zijn er diverse bedrijfsbezoeken, waarbij zij een kijkje kunnen nemen in de keuken van bedrijven in de logistieke sector.

'Letterlijk en figuurlijk goed op weg!'
Gerard Gerrits, wethouder Economie van de gemeente Hengelo, geeft op woensdag 13 maart het startschot van de kick-off voor het bedrijfsleven en bedrijven uit de logistieke sector. 'Mensen denken bij werken in de logistiek vaak aan de chauffeur in de vrachtwagen. En die is natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar het gaat om zoveel meer! Werken in de logistiek is een verantwoordelijke functie. Logistiek gaat eigenlijk over alle stappen vanaf het moment dat een product klaar is, totdat het uiteindelijk bij de klant is. Je werkt met veel mensen samen en naast mensenwerk wordt innovatieve technologie steeds belangrijker. De logistiek biedt nu en in de toekomst volop kansen op een uitdagende baan. Dat kunnen we jonge mensen en andere geïnteresseerden wel vertellen. Maar het werkt natuurlijk veel beter om dat vooral te laten zien. We willen mogelijke nieuwe krachten letterlijk en figuurlijk goed op weg helpen. Dat is onze belangrijkste insteek bij de Week van de Logistiek. En ik nodig bedrijven vooral uit om ook aan te haken!'

Vervolg op de Week van de Logistiek in 2018
Tijdens de Week van de Logistiek in 2018 hebben de samenwerkende partners, werkzoekenden en middelbare scholieren warm gemaakt voor een toekomst in de logistieke sector. Dat heeft voor veel deelnemers een duurzame baan in de logistiek opgeleverd.

Meer berichten