Anmnesty in actie voor Saudische vrouwen

Hengelo - Op 8 maart, Vrouwendag, voert Amnesty International actie voor de vrijlating van Saudische vrouwen, die gevangen zitten en gemarteld worden, omdat ze actie voerden voor vrouwenrechten.

Denk aan de strijd om vrouwen daar zelfstandig te laten auto rijden, dat wordt nu sinds kort toegestaan. Ze hebben nog altijd toestemming van hun mannelijke voogd nodig om te kunnen studeren, reizen of werken. De activisten die vreedzaam actie voerden voor vrouwenrechten zijn dus opgepakt en zitten gevangen. De wreedheid van de Saudische autoriteiten kent geen grenzen, vandaar ook de oproep aan de Saudische koning om deze vrouwen onmiddellijk vrij te laten.

Samen, in heel Nederland dus, wordt actie gevoerd om deze vrouwen vrij te krijgen.

Dit doen we 7 maart in Hengelo in de Bieb na de fakkeloptocht, die om 18.30 uur begint en waar om 20.00 uur een lezing begint en tussendoor gelegenheid is om mee te doen met een handtekening actie, tevens kunnen er ook groetenkaarten worden geschreven, die Amnesty naar de gevangen vrouwen stuurt, zodat ze weten dat we aan hen denken en dat hun strijd niet voor niets is geweest.

8 maart is om 11.30 uur, ook in de Bieb, de opening van Vrouwendag, de hele dag kunnen er handtekeningen gezet en groetenkaarten geschreven worden.

Meer berichten