Afbeelding

De Akkerwal doet mee aan Textiel Race Twente

Algemeen

YPELO - De groepen 5-6 en 7-8 van basisschool de Akkerwal uit Ypelo doen mee met de Textiel Race Twente. Dit is een actie om zoveel mogelijk oude kleding en textiel in te leveren.

Van 31 mei tot 24 juni zoeken alle leerlingen van groepen 5-6 en 7-8 kledingkasten uit om zoveel mogelijk oude kleding in te leveren. “Er staan nu al een paar volle zakken met oude kleding, schoenen en gordijnen in de garage. Deze ga ik inleveren bij de container op onze school”, vertelt de twaalfjarige Silke Slettenhaar, groep acht leerling van basisschool de Akkerwal.

Actie
De klassen waren goed aan het nadenken over hoe zij het beste oud textiel konden verzamelen. “Uiteindelijk kwam ik met het idee om actieflyers uit te delen in de buurt. Zo weten andere mensen ook van de actie en hopen wij dat zij ook gebruikte kleding of textiel inleveren”, zegt Silke. Het ingezamelde textiel wordt gerecycled. Er kan bijvoorbeeld isolatiemateriaal of vulling voor autostoelen van gemaakt worden.

Gastlessen
De groepen krijgen op school les over textiel en het milieu. Door gastlessen, gegeven door Textiel Race, leren de kinderen alles over recyclen, hergebruiken en waarom het zo belangrijk is voor het milieu. Silke vond de lessen erg interessant, ze vertelt: “Ik vind de lessen over textiel en het milieu erg leuk. Recyclen is goed voor het milieu en daarom is het belangrijk dat er aandacht aan besteed wordt. Ik vind de inleveractie zelf ook leuk.”

Spullen inleveren
Wil jij ook meedoen met de Textiel Race Twente? Zoek dan je kast en huis uit en wie weet heb jij nog oude gordijnen of kapotte kleding wat gerecycled kan worden! Je helpt er ook de leerlingen van basisschool de Akkerwal mee, want de school met het meeste ingeleverde textiel wint een schoolreisje! Voor de Textiel Race is er op de parkeerplaats van de school een container neergezet. Hier kun je de spullen inleveren. De school bevindt zich aan de Ypeloschoolweg 2A.     

Afbeelding
Meer leren over historie Hengelo 5 aug, 16:22
Afbeelding
Stadsmusical Van Katoen en Water 5 aug, 16:21
Afbeelding
Traditionele paarden- en ponymarkt 5 aug, 16:19
Afbeelding
Het is zover: Tijd om op kamers te gaan! Maar dan wel graag veilig 4 aug, 16:52
Afbeelding
Wat nemen we mee naar het strand? 4 aug, 16:49
Afbeelding
Ook in het nieuwe seizoen behoefte aan vrijwilligers 4 aug, 11:43
Afbeelding
Cursus creatief schrijven met Jolanda Toenkkes vanaf 3 oktober 3 aug, 11:35
Afbeelding
Echt resultaat met fit20: Nico Mensing vertelt zijn verhaal 2 aug, 14:02