Foto:

Badmintontoernooi schooljeugd Goor voor de 3e keer groot succes!

Goor - Op woensdag 20 februari hield Badmintonvereniging BC Union Goor wederom haar jeugdtoernooi voor basisschool leerlingen van groep 6, 7 en 8 uit Goor. Er waren ruim 80 kinderen en zij waren super enthousiast. Ook gaven vier top-jeugdspelers een demonstratie. Zij spelen landelijk op zeer hoog niveau. Zij lieten zien hoe goed zij kunnen badmintonnen en hoe mooi de badmintonsport is. Daarbij speelden zij ook tegen "James" . De shuttlerobot van de vereniging.

Ruim 80 kinderen deden mee
Het schoolbadmintontoernooi voor de klassen zes, zeven en acht van de lagere scholen in Goor was weer geslaagd! De opkomst met 82 kinderen was erg hoog. Voor elke klas was er een aparte competitie. En uiteraard voor de beste twee stellen waren er bekers te winnen.

De kinderen kenden de basisslagen al doordat zij tijdens de school-gymlessen een badmintontraining hadden gevolgd. Deze werd gegeven door buurtsportcoach Ilke van Schooten en iemand van BC Union Goor.

Winnaars

In groep 6 zijn Teun Blokhuis & Wouter Jeurissen eerste geworden. Daan Ligtenbarg & Thijn Pots zijn tweede geworden.

In groep 7 zijn Sietse van de Waal & Kay Croymans eerste geworden. Keano Hilberink & Mikay Hilberink zijn vervolgens tweede geworden.                                

In groep 8 zijn Vitorio Barbossa & Nisse Dollen eerste geworden. Yvon Eijkelkamp En Roos Dissel zijn tweede geworden.

De schoolbeker werd gewonnen door de Prins Constantijn.

Inspannende ochtend met veel toeschouwers

Alle kinderen kregen een tasje met fruit, krentenbol, drinken en wat lekkers. Na de warming up startte de competitie. Iedereen deed erg zijn best om punten te scoren. Hierbij aangemoedigd door ouders en opa & oma's die massaal waren komen kijken. Tussendoor was er een pauze met een demonstratie van de jeugdtopspelers. Ook speelden diverse kinderen met hen en tegen hen.

Tot slot was er voor elke speler een broodje knakworst en ranja en werden de winnaars van de competities bekend gemaakt. Wim van Dam overhandigde namens Badmintonvereniging BC Union Goor de bekers aan de winnaars. Alweer een geslaagd toernooi!

Meer berichten