Hester den Boer tijdens haar onderzoek in Rusland.
Hester den Boer tijdens haar onderzoek in Rusland.

Fotograaf en journalist Hester den Boer bij Cultuurpodium Hengelo

Hengelo - Onderzoeksjournalist en fotograaf Hester den Boer komt op zondag 24 februari naar het Cultuurpodium Drienerstraat. Aanleiding is haar nieuwste boek ‘Onderdrukt door de verlosser: een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu’.

De in Hengelo geboren Den Boer (1981) reisde voor haar onderzoeksproject zes maanden door Rusland en sprak daar o.a. met oud-gevangenen die Stalin nog steeds vereren. Tweede gast is fotograaf Irma Bruggeman. Ze heeft een documentaire over de Hengelose kunstenaar Rob Hilgersom gemaakt. Op dit moment is zijn expositie ‘Vallende ster’ te zien in HeArtGallery, met bestaand en nieuw werk uit zowel zijn eigen collectie als de gemeentelijke kunstcollectie.

Verhalenverteller Margot Vermeulen komt ook. Ze speelt stukken uit de solovoorstelling ‘Hapklare brokken’ die ze binnenkort op de planken brengt. Stadsdichter (en sinds kort nachtburgemeester van Hengelo) Marijke Agterbosch draagt voor uit nieuw eigen werk.

Het cultuurpodium wordt afgesloten door kunstenaar Kim ten Oever. Zij neemt de sleutel van de stadskamer van HeArtGallery in ontvangst, waar haar werk de komende weken te zien zal zijn.

Cultuurpodium Drienerstraat is een initiatief van kunstcentrum HeArtGallery en de stichting Hengelo Leest. Het evenement begint zondag 24 februari om 15.00 uur in kunstcentrum HeArtGallery aan de Drienerstraat 35. De toegang is gratis.

Meer berichten