Foto:

Bijzonder programma in de voorjaarsvakantie bij Oyfo Techniekmuseum in Hengelo

Hengelo - In de voorjaarsvakantie, van 16 t/m 24 februari, is er elke dag wel iets moois te beleven bij Oyfo Techniekmuseum in Hengelo. Als thema van de programmering is gekozen: De Kunst van het Recyclen.

Oyfo is erin geslaagd de prijswinnende voorstelling "Roestige Spijkers & Andere Helden" van TAMTAM Objektentheater naar Hengelo te halen. Deze bijzondere live-animatievoorstelling, geschikt voor alle leeftijden, was al te zien op festivals in meer dan 33 landen. Het is prachtig visueel theater met geïmproviseerde muziek, waarbij allerlei gevonden voorwerpen het verhaal vertellen. Van maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari is er elke dag een voorstelling om 12:00 in de Twente Nu zaal. Aansluitend aan iedere voorstelling geven de TAMTAM spelers om 13:00 een workshop waarbij kinderen in groepjes met gebruik van zelf meegebrachte voorwerpen bezig kunnen gaan met een eigen animatiefilm. Op de website is alle info te vinden en kan men de trailer bekijken.

Verder zijn er twee techniekworkshops voor kids van Techniki, op zondag 17 februari en zondag 24 februari, waarbij kinderen nieuw technisch speelgoed maken met oud speelgoed. Leuk, leerzaam en duurzaam.

Van 17 februari t/m 14 maart is er een expositie van 3 indrukwekkende technische kunstobjecten te bewonderen: Scrap Art Robots. Deze robots zijn gebouwd met afgedankte electronica-apparatuur die als afval een zware belasting zou vormen voor natuur en milieu. De projecten zijn gebouwd door electronica-expert Lucien Westgeest, die ook vrijwilliger is in het museum. Lucien opent de expositie op 17 februari om 15.00 zelf met een presentatie.

Naast al deze bijzondere gasten zullen, zoals gebruikelijk bij Oyfo, deze vakantie ook weer de populaire Doemiddagen plaatsvinden. Dan kun je allerlei technische Doepakketjes maken. Voor iedere leeftijd en budget zijn er geschikte pakketjes te krijgen. De handige experts van Oyfo leggen je alles goed uit en helpen je als je dat wilt. Er is keuze uit 35 pakketjes. Je kunt kennismaken met veel interessante technieken zoals solderen, je ontdekt hoe zonne-energie werkt, of hoe je jouw robotje laat bewegen. Ook is er op 17 februari nog een Doe- en draaidag waarop alle grote en oude machines in het museum draaien. Een indrukwekkend schouwspel voor jong en oud!

In de voorjaarsvakantie zal het museum elke dag open zijn vanaf 11.00 uur in plaats van 12.00 uur. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.oyfo.nl/winter
Op de website vind je ook alle belangrijke bezoekersinformatie.

Meer berichten