Lezing plus rondleiding door kunstschilder Henk Thuss

Schilderij Thuss
Schilderij Thuss (Foto: G.W.H. ter Welle )

Hengelo - In Museum Hengelo de is tentoonstelling 'Tegen de stroom in' te zien met schilderijen van Henk Thüss. De titel doelt op zijn abstracte wijze van schilderen. Tegen de stroom in heeft te maken met het feit dat abstract schilderen tegenwoordig uit is. En dat heeft volgens Thüss met de tijdsgeest te maken, niet met de kwaliteit.

De in Hengelo geboren kunstschilder werkt sinds jaren aan een kleurrijk, abstract en expressionistisch oeuvre, dat inmiddels zijn weg heeft gevonden via bedrijven, kunstuitleen en verzamelaars.

Tijdens het werken speelt hij in op dat wat er ontstaat. Soms leidt dat spontaan tot directe resultaten, maar vaak helpen andere impulsen het werk weer verder. Hoewel hij ook met acryl op papier en doek schildert, heeft olieverf toch zijn voorkeur. Maar ondanks dat de aanlooptijd daarvoor veel langer is, ervaart hij het eindresultaat als meer uitdrukkingsvol.

De lezing bestaat uit twee delen:
In het eerste deel vertelt de kunstschilder alles over zijn werk, de wijze waarop hij te werk gaat, zijn onderwerpen , enz.
Vervolgens gaat hij met de bezoekers naar de Van Leentzaal en bespreekt zijn tentoongestelde schilderijen.

'Tegen de stroom in', lezing plus rondleiding.

Datum                 Woensdag 6 februari

Aanvang         14:00 uur

Toegang         €5,00 (donateurs € 2,50)

Locatie                 Auditorium, Museum Hengelo – Beekstraat 51

Meer berichten