schoolplein basisschool Wiene
schoolplein basisschool Wiene (Foto: eigen foto)

Open dag Basisschool Wiene & Peutergroep de 'Kemphaantjes'

HOF VAN TWENTE - Ouders en kinderen zijn van harte welkom op dinsdag 12 februari om 09.00 uur tot 12.00 uur en ’s avonds van 19.00 uur tot 21.00 uur op basisschool Wiene. U kunt vrij in de klaslokalen rondkijken, overdag zelfs tijdens de lessen en in de peutergroep. Wat erg bijzonder is, is dat u deze dag de mogelijkheid heeft om een buiten-les mee te maken.

Basisschool Wiene en peutergroep de Kemphaantjes onderscheiden zich van andere kind-centra omdat zij de normale lessen zoals, taal en rekenen dagelijks ook in de buitenlucht geven. Uit onderzoek blijkt dat het welzijn van de kinderen hierdoor wordt vergroot.

Het buitenzijn bevordert de fysieke gezondheid.

De combinatie van les en buiten zijn activeert de hersenen intensiever.

Na afloop komen de kinderen energieker en beter geconcentreerd binnen.

In een kleine groep zoals op basisschool Wiene wordt het onderwijs afgestemd op de ontwikkelingsmogelijkheden van iedere leerling. In kleine groepen is er veel aandacht voor elke leerling vanuit de leraar en ook vanuit de medeleerlingen. De leerlingen ontwikkelen zich sociaal sterker omdat ze met kinderen van alle groepen omgaan. Iedereen kent elkaar wat de kinderen emotionele veiligheid biedt.

De basisschool staat precies tussen Delden en Goor en is gemakkelijk bereikbaar. De school maakt optimaal gebruik van haar ligging. De groene leefomgeving biedt veel mogelijkheden voor de lessen en uiteraard om te spelen. Voor brengen en halen is voldoende parkeerruimte.

Bekijk onze vernieuwde website: www.obswiene.nl

Buitenlessen, een buitenkans!

Meer berichten