Kom naar de open dag op woensdag 6 februari in het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht. Foto: M. Bellers
Kom naar de open dag op woensdag 6 februari in het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht. Foto: M. Bellers (Foto: m. bellers)

Open dag Technicus Hout en Restauratie

Hengelo - Kom naar de open dag op woensdag 6 februari in het Praktijkcentrum Restauratie en Ambacht. Proef de sfeer op deze unieke opleidingslocatie en maak kennis met studenten die reeds met deze opleiding zijn gestart. Zij vertellen graag over hun ervaringen.

Deze unieke opleiding richt zich op de volle breedte van hout. Zowel timmeren, restauratie, meubel maken als machinaal houtbewerken komen aan bod. Daarbij wordt ambacht gecombineerd met het gebruik van de modernste technieken, zoals een 5-assige CNC gestuurde freesmachine.

Tijdens de praktijkinstructie wordt veel gebruik gemaakt van historische bouwmaterialen uit ons eigen depot, Ook werk je aan uitdagende werkstukken en opdrachten zoals het maken van bijzondere kapconstructies, trappen, ramen met roedes, deuren, maar ook meubels. Ook is er volop aandacht voor het herstellen van oude constructies en interieur zoals kerkbanken en lambrizering.

Je bent welkom van 15.00 tot 21.00 uur aan de Haarweg 3 in Hengelo.

Meer berichten