Pianist Amadeus Wiesensee is één van de meest veelbelovende jonge Duitse pianisten van zijn generatie, speelt een recital met klassieke en romantische meesterwerken. Foto: IHPS
Pianist Amadeus Wiesensee is één van de meest veelbelovende jonge Duitse pianisten van zijn generatie, speelt een recital met klassieke en romantische meesterwerken. Foto: IHPS (Foto: )

Bewonder wereldberoemde pianisten in de Waterstaatskerk

Hengelo - De International Holland Piano Series trekt wereldberoemde artiesten naar Hengelo. De concerten vinden elke tweede zaterdagavond van de maand plaats om 20.15 uur in de Waterstaatskerk aan de Deldenerstraat 20 in Hengelo.

Daniel Ciobanu
Deze 26-jarige pianist behaalde talloze nationale en internationale prijzen en speelde o.a. in Carnegie Hall in New York en Wigmore Hall in London. Hij speelt o.a. stukken van Stravinsky/Agostie, Enescu en Prokofiev.
Zaterdag 9 februari

Sofia Vasheruk
De Russische pianiste Sofia Vasheruk speelt een compleet Russisch programma met werken van onder meer Shostakovich, Prokofiev & Rachmaninoff. Sofia won vele nationale en internationale pianoconcoursen.
Zaterdag 9 maart

Amadeus Wiesensee
Eén van de meest veelbelovende jonge Duitse pianisten van zijn generatie, speelt een recital met klassieke en romantische meesterwerken, met o.a. Schumann's Fantasie in C Op.17. Amadeus Wiesensee maakte zijn debuut op 12-jarige leeftijd.
Zaterdag 13 april

Nuron Mukumi
Op 7-jarige leeftijd won de Oezbeekse Nuron Mukumi de eerste prijs op het Internationale 'Russian Music' Piano Competition in Californië. Sindsdien sleepte hij verschillende internationale prijzen in de wacht. Nuron speelt werken van Brahms, Liszt, Schumann en Chopin.
Zaterdag 11 mei

Stephen Kovacevich & friends
De legendarische pianist Stephen Kovacevich verzorgt samen met zijn pianovrienden een feestelijk concert. Ditmaal met twee vleugels op het podium. Met dit zeer afwisselende programma sluit hij de reeks op jubelende wijze af.
Zaterdag 8 juni

Vrijwilligers gezocht!
De International Holland Piano Series is op zoek naar vrijwilligers voor ongeveer drie uur per maand tijdens de concerten. Denk bij de werkzaamheden aan: drankjes serveren achter de bar, begeleiding van het publiek en artiesten, promotie, et cetera.
Wil je helpen om van de concerten een groot succes te maken en tegelijk zelf een bijzondere avond beleven? Stuur een mail naar: info@hollandpianoseries.com of bel: 085 888 7801.

Meer berichten