Greetje en Marinus van der Zalm
Greetje en Marinus van der Zalm (Foto: Greetje van der Zalm)

Prikkels over fietsen naar Rome

Hengelo - Ook in het nieuwe jaar gaat Prikkels in de Cactus weer door met interessante lezingen. Onze gastsprekers voor deze maand zijn Greetje en Marinus van der Zalm. Op woensdag 23 januari om 20.00 uur komen zij vertellen over hun fietsreis naar Rome. Rode draad in hun lezing is het lange afstandsfietsen.

Inmiddels hebben ze 2 keer de afstand heen en terug naar Rome gefietst en hebben ook op de fiets de ronde Hengelo-Praag-Wenen-Hengelo gemaakt. Zij zullen vertellen over de voorbereiding van hun 1e fietsreis naar Rome in 2015: met o.a. het ontstaan van het idee, de keuze van route, welke fietsen, overnachtingen en wat je verder zoal meeneemt tijdens zo’n reis. Maar natuurlijk ook over de tocht zelf met daarin de ervaringen van onderweg. In het hedendaagse bestaan hoor je steeds vaker dat mensen de behoefte hebben om hun vakantie of de afsluiting van hun werkzame leven op een andere wijze in te vullen, waarbij een (lange) fietsreis dan een van de mogelijkheden is.

Zoals altijd is de toegang gratis (consumpties voor eigen rekening) Maar de organisatie van Prikkels is erg blij met een vrijwillige bijdrage voor onze onkosten, zodat wij kunnen blijven doorgaan met het organiseren van deze avonden.

Wat: Prikkels: gastsprekers Greetje en Marinus van der Zalm
Wanneer: Woensdag 23 januari om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur)
Waar: Café de Cactus, Pastoriestraat 37 in Hengelo.

Meer berichten