Eva_Loes ontsnapt met een radslag aan score
Eva_Loes ontsnapt met een radslag aan score (Foto: Rita Evenberg)

JPT start 2019 met internationale stage in Koksijde.

Hengelo - Met ruim 500 deelnemers uit o.a. België, Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Hongarije is de bezetting goed.

De judoka’s moeten zich voorbereiden op belangrijke toernooien, die bepalend zijn voor selectie voor Europese- en wereldkampioenschappen. Dat betekent dat de stage ook kwalitatief goed is.

Judo Promotion Twente is samen met Stichting Judosport Oost aanwezig met 20 judoka’s:

Jochem van Dijk, Amber Goris, Nohade Riadi, Linde Hanstede, Marijn Hanstede, Femke Brouwer, Twan Weber, Eva-Loes Huitsing, Sem Kalwij, Bjorn Linde, Ruben Wilbrink, Emi Zwak (JPT) en Ruben Koning, Hugo Hesselink, Max Wegdam, Luuk Mannebeek, Jouke Snippe, Casper Kleinhout, Gerard Roerink en Rens Lohuis (SJO). De judoka’s werden begeleid door Martin Evenberg, Rico Harder en Ferry en Rita Evenberg, trainers van beide clubs.

Gedurende 3 dagen werd in 2 groepen getraind met de rest van de top van de aanwezige landen. Trainers/coaches staan mee op de mat om aanwijzingen te geven, partijen na te bespreken en doelen aan te scherpen.

De warming-up doet een beroep op de gehele motoriek van de judoka’s: radslagen en andere acrobatische toeren vormen de start van de trainingen. Voor onze judoka’s geen probleem, zo werkt dat ook op hun eigen trainingen.

De judoka’s beleefden hun eerste training bij sfeerverlichting: zaterdagmorgen viel de stroom in een groot deel van Oost-Duinkerke uit, waardoor 1 ½ uur in het halfduister werd getraind. Alleen grondrandori’s, andere werkvormen waren te gevaarlijk.

Door het grote aantal sparringpartners, kon iedereen naar hartenlust werken aan de gestelde doelen, de gekozen technieken en combinaties op iedere keer weer nieuwe partners uitproberen. Daarnaast is een stage als deze ook erg belangrijk voor de teambuilding en is er veel ruimte voor (individuele) begeleiding. Trainingen worden uitgebreid nabesproken, leerdoelen worden (bij)gesteld om zo de volgende training nog gerichter te kunnen werken.

Zo werkt iedere judoka doelbewust aan haar of zijn eigen doelen om zo het beste uit zichzelf te halen.

Volgende week neemt een deel van de selectie deel aan de Dutch Open Espoir in Eindhoven, deel van het internationale traject en één van de sterkst bezette toernooien van Nederland. Daarnaast zijn binnenkort voor de verschillende leeftijdsgroepen de districtskampioenschappen, waar je je kunt plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Voor meer informatie: www.judopromotion.nl

Meer berichten