Foto: Paulien Wilkinson

Hensley Alberto: vrolijke 'Superman'

Hengelo - Wie in het magazijn van Eaton Industries op zoek is naar Hensley Alberto (41) gaat het beste gewoon op het geluid af. De goedlachse Arubaan houdt van het speelse gesprek. Niet alleen zijn inzet is groot, ook zijn sociale vaardigheid.

'Superman' werd hij op Aruba genoemd. En dat niet zonder reden. Een ernstig motorongeluk op Aruba zette zijn leven op de kop. Wekenlang zag hij niets meer, zijn linkerbeen moest tot boven de knie geamputeerd. Hij kreeg een prothese en moest weer leren lopen. Aan zijn linkerarm ontbreekt de elleboog: "Ik ben blij dat ik mijn hand nog heb." Aan zijn rechterhand werden eerder vier vingers teruggezet.

Hensley kwam in december 2010 naar Nederland. Vanuit het zonnige Aruba kwam hij in de sneeuw terecht. "En glád dat het was", vertelt hij. Het was even wennen, maar klagen hoor je hem niet. Hensley is een geboren optimist. Hij werd medewerker van SWB en volgde een werk-leertraject bij SWB Bouw (nu Noaber Bouw) in Borne. Inmiddels werkt hij in het magazijn bij Eaton Industries Hengelo, gedetacheerd via SWB, en bedient er een truckje. "Mijn hele leven lag in de kreukels. Maar nu ben ik hier. Ik ben er trots op dat mijn leven zo veranderd is, dat ik een mooie baan heb en leuke collega's. SWB en Eaton Industries? Die zijn top!"

www.swbmiddentwen te.nl/50jaar

Meer berichten