Praktijk Kind & COach Linda
Praktijk Kind & COach Linda (Foto: visitekaartje)

KIES nu ook voor het Voortgezet-onderwijs

Hengelo - KIES staat voor Kind In Echtscheiding Situatie. Het is een preventief hulpprogramma ontwikkeld voor en vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders.

Al enkele jaren draait Linda van Zenden KIES groepen in Hengelo op basisscholen en in haar eigen praktijk. Aangezien er steeds meer behoefte is bij tieners om over de soms lastige situaties rondom de scheiding van hun ouders te praten, heeft gemeente Hengelo besloten ook deze groep te gaan subsidiëren.

Samen met twee KIES-coaches en een groepje tieners zullen we 6 avonden bij elkaar komen om met en van elkaar te leren. Het maakt niet uit of je ouders net gescheiden zijn of al enkele jaren. In elke levensfases spelen er weer andere zaken.

KIES leert kinderen de scheiding van hun ouders beter te leren begrijpen, te verwoorden wat de scheiding voor hen betekent en hun vragen, wensen en angsten te uiten en beter te communiceren. Ook als de scheiding al langer geleden plaats heeft gevonden. KIES draagt bij aan gedragsverandering van het kind en ouder, een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en manieren om gevoelens te uiten in een veilige sfeer.

KIES leert kinderen omgaan met gedachten die zij hebben over de scheiding, zoals :” Het is mij schuld of ik kan zorgen dat mijn ouders weer gelukkig worden?”

Bij KIES staat ieders persoonlijke verhaal voorop.

Wie : 12 t/m 15 jarigen van het voortgezet onderwijs
Wanneer : Maandag 14 Januari 19:00- 20:15
Kosten : Geen
Opgeven : Linda van Zenden: info@kindencoachlinda.nl
Meer informatie: website www.kindencoachlinda.nl of www.kiesvoorhetkind.nl

Meer berichten