vogelaar met kijker
vogelaar met kijker (Foto: nvt)

Tuinvogels herkennen - Welke vogels zie je in jouw tuin?

Hengelo - Het verschil tussen de mus en de merel ken je misschien wel. Maar wat is het verschil tussen de pimpelmees en de koolmees? Of zit er een ringmus of huismus op de voedertafel?

De KNNV, IVN en Nivon Hengelo organiseren samen met Jaarrond Tuintelling en Vogelbescherming Nederland een minicursus tuinvogels als voorbereiding op de Nationale Tuinvogeltelling van 25, 26 en 27 januari 2019. Deelnemers kunnen na afloop van de cursus alle algemene tuinvogels herkennen. De cursus bestaat uit twee delen, één theoriegedeelte en één praktijkexcursie

Deze minicursus is geschikt voor deelnemers die meer van tuinvogels willen weten. Ook leuk voor beginnende vogelaars.

Theorieavond is op 21 januari in het Nivoncentrum te Hengelo aan de Lodewijkstraat 1 (hoek Berfloplein) van 19.30 tot 21.30 uur.

De excursie is op zaterdagmorgen, 26 januari van 10 tot 12 uur op een geschikte locatie om in het echt te zien wat er verteld is. Daarna kun je gelijk de eigen tuin in voor de eerste telling

De kosten zijn 8 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Deze moeten voor aanvang van de cursus over gemaakt worden op bankrekening: NL93ASNB0707236479 t.n.v. BW van Limburg Stirum ovv Natuurcursus te Hengelo.

Opgave en informatie bij Marjo Mulder, tel. (074) 2773273 of per e-mail: marjomulder23@gmail.com.

Meer berichten