SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Henk Burgers. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson
SWB bestaat vijftig jaar. Elke week stelt het Hengelo's Weekblad een trotse SWB'er voor. Deze week: Henk Burgers. Tekst: Jenny ter Maat - Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

Henk Burgers: zingend op heftruck

Hengelo - "Hoe hebben de mensen het volgehouden met mij?" Dat is Henk Burgers (63) een raadsel. Wie met hem meeloopt naar het magazijn van SWB, zijn collega's ziet en hoort, begrijpt het wel: hij zorgt voor de vrolijke noot. Henk heeft het hart op de tong.

Henk is geboren in Apeldoorn. Als 8-jarig jongetje kwam hij in een pleeggezin op een boerderij in De Lutte. "Ik heb daar een heel goede jeugd gehad", kijkt hij terug. Vanaf 1983 woont hij in Hengelo. Leren was niets voor Henk; hij moest het hebben van de praktijk. Inmiddels werkt hij 47 jaar bij SWB. Eerst op de elektro-afdeling, later in het magazijn. Henk schoolde zich bij voor het heftruckcertificaat. Het leerboek keek hij niet in, maar hij kwam wel in één keer door het examen. Henk is nu trotse bezitter van het certificaat van bekwaamheid: "Leg een 2-eurostuk op de grond en ik pak het met de heftruck op."
Zingend rijdt ie door de gangen van het magazijn. Het werk zint hem. Elke dag gaat hij fluitend naar zijn werk en fluitend weer naar huis. En o ja: zijn vrouw Elly, met wie hij inmiddels ruim twintig getrouwd is, werkt hier ook. "Op school kon ik niets, maar hier heb ik alles in mijn werk bereikt wat ik kon. Hier kreeg ik de gelegenheid om te leren. Mooi vind ik dat. Ik zou geen andere baas gehad willen hebben."

Een video met Henk staat op: swbmiddentwente.nl/50jaar

Meer berichten