Algemeen directeur Robert Monninkhoff: "We zijn trots op ons vijftigjarig bestaan en vieren dat samen met onze medewerkers. Zij staan centraal bij dit jubileum." Foto: Paulien Wilkinson
Algemeen directeur Robert Monninkhoff: "We zijn trots op ons vijftigjarig bestaan en vieren dat samen met onze medewerkers. Zij staan centraal bij dit jubileum." Foto: Paulien Wilkinson (Foto: Paulien Wilkinson)

SWB 50 jaar sociaal ondernemend

Hengelo - 'Sociaal, ontwikkelend, regelkrachtig, waardevol'. Wie de entree van SWB in Hengelo binnenloopt, leest op de muur van de hal direct waar dit bedrijf voor staat. Robert Monninkhoff, algemeen directeur, met trots: "Dit zijn onze kernwaarden en die hanteren we dit jaar al een halve eeuw lang."

SWB ontwikkelt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt tot waardevolle werknemers. Het bedrijf doet dat vanaf 1968 en groeide in die vijftig jaar uit van een sociale werkvoorziening naar een brede uitvoeringsorganisatie. SWB zet in op arbeidsontwikkeling, biedt beschut werk en draagt zorg voor het beheer van de openbare ruimte.
Monninkhoff: "Ieder mens is belangrijk en verdient het om te participeren in de maatschappij en werk is daarbij een belangrijke factor. We zijn trots op ons vijftigjarig bestaan en vieren dat samen met onze medewerkers, zíj staan centraal bij dit jubileum." Het jubileum wordt gevierd met als motto 'SWB 50 jaar sociaal ondernemend'. Het hele jaar door zijn er activiteiten, waaronder een roeiregatta, een sportmiddag en een oogstfeest.

Vijftig weken een verhaal
Monninkhoff: "SWB is een speciale en bijzondere organisatie om in te werken en we vinden het vooral belangrijk dat onze mensen hun verhaal daarover vertellen." En zo wordt aan de hand van vijftig verhalen van vijftig medewerkers van SWB en Gildebor inzicht gegeven in dit opmerkelijke bedrijf.
De wekelijkse afleveringen vindt u vanaf deze week in deze krant.

Meer berichten