schrijfevenement amnesty international; 'write for rights'.

Amnesty Write for Rights
Amnesty Write for Rights (Foto: Amnesty)

Hengelo - 10 december is de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Ieder jaar voert Amnesty International rond deze datum actie voor mensenrechtenactivisten en/of gewetensgevangenen; 'Write for Rights'.

Dit jaar wordt er actie gevoerd voor vrouwelijke mensenrechtenactivisten. Vrouwen die demonstreren voor gelijke kansen, kritiek uiten op hun regering, zich niet laten wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

De Hengelose afdeling van Amnesty International houdt een schrijfevenement op zaterdag 8 december in de bibliotheek aan de Beursstraat van 11.00-15.30. Iedereen is van harte welkom om een brief te schrijven of handtekening(en) te zetten voor deze mensenrechtenactivisten.

In de brieven zal, afhankelijk van de casus, opgeroepen worden tot vrijlating, bescherming, onderzoek naar bedreigingen en moord, berechting van daders en een einde maken aan discriminatie.

Er kan geschreven worden voor: Atena Daemi (Iran), Marielle Franco (Brazilie), Nonhle Mbuthuma (Zuid-Afrika), Geraldine Chacón (Venezuela), Nawal ben Aissa (Marokko), Pavitri Manjhi (India), Gulzar Duishenova (Kirgizie), Vitalina Koval (Oekraine), Awad (Sudan).

Meer berichten