Open Huis Erve het Geurts: gezellige Winterfair door dagbesteding en werkbegeleiding

Foto:

Open Huis Erve het Geurts: gezellige Winterfair door dagbesteding en werkbegeleiding

Veel mensen met geheugenproblemen of een andere zorgvraag staan vaak nog midden in het werkzame leven. Deze mensen hebben de wens zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen en hun autonomie te behouden. Hetzelfde geldt voor volwassenen die werkbegeleiding zoeken in een persoonlijk en stressvrije setting. Tijdens de dagbesteding of werkbegeleiding van Erve het Geurts, zijn mensen actief met het maken van ambachtelijke producten of bezigheden op het erf. Op 8 december 2018 van 11-16 uur organiseert Erve Het Geurts een Winterfair waar tijdens de dagbesteding zelfgemaakte producten tegen een schappelijk prijsje te koop zijn.

Tijdens de Winterfair is er een Open Huis, zodat ook de ontvangstruimte van de dagbesteding kan worden bekeken. Ook de rest van de locatie van Erve het Geurts, aan de Geurdsweg 20 in Hengelo, is op dat moment toegankelijk. In het landelijke buurtschap Oele biedt de stichting een programma aan, waarbij talenten van mensen met een zorgvraag worden aangesproken. Deelnemers zijn tevreden en ervaren dat er persoonlijke aandacht is voor hun mogelijkheden, in plaats van de beperkingen vanwege hun zorgvraag. Het programma is een moderne vorm van zorg, waar momenteel ook veel onderzoek naar gedaan wordt.

De dagbesteding werd in 2015 gestart door twee Twentse families, als burgerinitiatief. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid naar een structureel aanbod gedurende 5 dagen per week. Er worden op deze manier aan 35-50 mensen activerende zorg en begeleiding geboden. Erve het Geurts verwacht in 2019 vanwege nog steeds groeiende vraag een tweede groepsruimte te openen. De stichting is tevens gecontracteerde WMO-aanbieder voor 14 Twentse gemeenten vanaf 2019. Tijdens de Winterfair kunnen ook mensen die dagbesteding overwegen vrijblijvend een kijkje nemen bij de locatie.

De Winterfair is een jaarlijks terugkerend evenement waarop deelnemers aan Erve het Geurts kunnen laten zien wat er nog wel kan. De producten die gemaakt worden tijdens de dagbesteding leveren toegevoegde waarde op voor hen, en voor de mensen die wel een ouderwets gemaakte pot jam, kruidenboter, fraai handwerk of mooie kaart kunnen gebruiken. En dat is nog maar een kleine greep uit wat er te zien is. Vrienden van het erf brengen bij de Winterfair ook hun zelfgemaakte producten mee. Zo is er natuurhoning beschikbaar, aardewerk uit Polen en bijzondere vogelhuisjes. Pedicure Feetback Hengelo is aanwezig en ook Vleesboerderij Groot Avest is van de partij. Vele vrijwilligers helpen om er een gezellige bijeenkomst van te maken met een hapje en drankje. De live muziek wordt deze keer verzorgd door gospelkoor Tribute en midwinterhoornblazers Bennie's Jongs. Zo ontstaat een gezellige, kleinschalige markt. Toegang is gratis, parkeren uitsluitend op de aangegeven plaatsen.

Meer berichten