Een boom voor de leefbaarheid bij basisschool De Bleek in Beckum

Beckum - Woensdag 28 november is bij basisschool De Bleek in Beckum een boom geplant. Of eigenlijk drie bomen, die de leefbaarheid in het dorp Beckum symboliseren. Wethouder van de gemeente Hengelo Claudio Bruggink, Dorpsraad Voorzitter Gaatske Colijn-Cupido en Locatiedirecteur Petra Kok-Lansink plaatsten gezamenlijk de schop in de grond om de prachtige berkenbomen te planten, zodat ze zich kunnen gaan wortelen in de vruchtbare Beckumse grond. Uiteraard onder toeziend oog van de leerlingen van de basisschool.

Niet de microfoon, maar de megafoon werd overhandigd aan Gaatske Colijn-Cupido, voorzitter van de Dorpsraad Beckum. "Het planten van de bomen staat symbool voor het verbeteren van de leefbaarheid in Beckum," vertelt Gaatske "Doordat jongeren op dit moment geen mogelijkheid hebben om binnen afzienbare tijd een bouwlocatie te bemachtigen, gaan ze buiten Beckum op zoek naar woongelegenheid." Woningbouw is daarom van belang om verdere ontgroening van de gemeenschap tegen te gaan.

Wethouder Claudio Bruggink vult aan; "Deze bomen zijn symbolisch voor de grote opgave waar Beckum voor staat, namelijk om het Masterplan te realiseren, waarbij het er in de kern om gaat dat het dorp leefbaar blijft en bomen symboliseren dat als geen ander." Het Masterplan is een prachtige mogelijkheid voor Beckum om de woningbouw op gang te helpen en alle verenigingen en activiteiten samen te brengen onder een dak.

Claudio Bruggink spreekt ook de waardering uit voor de Beckumse vrijwilligers; "Bomen wortelen in de grond en daarmee is groei niet altijd direct zichtbaar. Dat geldt ook voor het grote aantal vrijwilligers dat meewerkt om het dorp leefbaar te houden."

"Deze prachtige bomen zijn ook het symbool dat we samen sterk zijn en nog heel erg lang willen genieten van onze basisschool, die onze zoveel mooie en blije momenten geeft." Met die woorden sluit Petra Kok-Lansink, locatiedirecteur van basisschool De Bleek af. De megafoon wordt neergelegd en onder luid gejuich van alle kinderen gaan de bomen de grond in.

Wethouder Bruggink, Dorpsraadvoorzitter Colijn-Cupido en Locatiedirecteur Kok-Lansink steken de handen stevig uit de mouwen. Gezamenlijk zetten ze de schouders eronder en binnen mum van tijd staan de bomen stevig in de grond. Tijd om te wortelen en te groeien op het schoolplein van basisschool De Bleek in Beckum.

Meer berichten