Join4Energy en Verjaardagsbox Oldenzaal ontvangen een cheque van de sint
Join4Energy en Verjaardagsbox Oldenzaal ontvangen een cheque van de sint (Foto: Remco Waanders)

Feestelijke intocht in de Noork

Hengelo - Een gezellige feestelijke intocht was het afgelopen zondag in de Noork! Traditiegetrouw werd Sinterklaas binnen gehaald in de Noork, Klein Driene en de Sterrenbuurt. Het was wat fris, maar dat hield de trouwe bezoekers niet tegen om met grote getalen langs de straat te staan. Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” kwam weer met veel enthousiasme door de straten met de discowagen, de bakfiets met alle cadeautjes, pieten op quads en andere voertuigen, opa-piet op een speciale fiets, de pakjesboot en er liep zelfs een pietenhond mee. De fanfare zorgde daarbij voor vrolijke deuntjes.

De intocht eindigde op het plein bij de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Hier werd het clublied van de stichting vertolkt door twee pieten. Daarna kwam Sinterklaas op de wagen om een toespraak te houden. Stichting Sint-Nicolaasaktie “De Noork” geeft van het geld wat ze verzamelen met sinterklaasbezoeken elk jaar geld aan verschillende goede doelen. Dit jaar waren Join4Energy en Verjaardagsbox Oldenzaal aan de gelukkigen.

2500 euro voor team Niels, Join4Energy
Theo Wouda en Ronnie Wilmink mochten namens Join4Energy een cheque van 2500 euro in ontvangst nemen op het podium. Join4Energy zamelt geld in voor onderzoek naar het vinden van medicijnen of behandelmethoden voor energiestofwisselingsziekten. Team Niels fietst in nagedachtenis van Niels Alberda komende zomer de Mont Ventoux op. Niels Alberda is op 31 mei 2018 tijdens de voorbereidingen als motorbegeleider voor de Challenge Mont Ventoux verongelukt op De Kale Berg.

100 verjaardagsboxen
Elles Ketelaar van Verjaardagsbox Oldenzaal mocht ook een cheque van 2500 euro in ontvangst nemen van Sinterklaas. “Van deze gift kunnen we 100 kinderen een verjaardagsbox geven!” de boxen gaan naar kinderen die onder de armoedegrens leven. Zo hebben deze kinderen een leuk cadeau voor hun verjaardag en een leuke tractatie voor op school.

Meer berichten