Foto:

Kent u deze Mo Bros?

Hengelo - Het is nog heel even Movember. De maand waarin wereldwijd zogenaamde Mo Bros en Mo Sistas aandacht vragen voor mannenziektes die helaas nog vaak in de schaduw staan: prostaat- en teelbalkanker. De Movember Foundation onderzoekt daarnaast hoe depressie en het groeiende aantal zelfmoorden onder mannen kunnen worden tegengegaan.

Hengeloër Remko Meddeler (46) weet hoe het is om jarenlang somber en angstig te zijn. Bovendien werd enkele jaren geleden bij hem een vooralsnog ongeneselijke vorm van kanker ontdekt. Zolang zijn gezondheid het toelaat zet hij zich in voor meer onderzoek naar de behandeling van kanker, maar ook het tegengaan van mentale problemen.

Ook de vrolijke noot in Movember wordt gevormd door iets typisch mannelijks: gezichtsbeharing. Het laten staan van snor en baard trekt de aandacht. Het weghalen ervan ook. Vorig jaar werd hiermee wereldwijd € 57 miljoen opgehaald. Dit jaar mag het meer worden. Kapper Robin Liefers zet zich al jaren in voor Movember Nederland. Hij haalt er bij Remko alles af als hij ten minste € 500 heeft ingezameld. Meehelpen kan tot en met vrijdag 30 november via https://mobro.co/remkomeddeler. U redt er mannenlevens mee.

Meer berichten