Lokaal Fonds Hengelo "helpt Hengelo helpen"

Hengelo - Fuldauerstichting/Lokaal Fonds Hengelo hield op dinsdag 20 november jl. een relatiebijeenkomst in het Muziekcafé van het Metropool. Het fonds, dat maatschappelijke initiatieven, verenigingen en instellingen in Hengelo financieel ondersteunt, maakte zichtbaar wat het voor de stad kan betekenen.

Vanaf nu Lokaal Fonds Hengelo

Vanaf 19.30 uur werden de gasten warm verwelkomd door vrijwilligers van De Slinger Hengelo. Daarna maakte voorzitter Peter Schiphorst in het bomvolle Muziekcafé bekend dat de Fuldauerstichting, Lokaal Fonds Hengelo wordt. Bij de nieuwe naam lanceerde hij de nieuwe website en presenteerde hij het bijbehorende kleurige logo. Lokaal Fonds Hengelo zal de financiële steun die sinds 2010 verleend wordt aan projecten, initiatieven of evenementen op het gebied van sport, leren, ontspanning, welzijn, werk, natuur, cultuur en kunst, onveranderd voortzetten.

FlashmobDe voorzitter was nauwelijks uitgesproken toen de zaal verrast werd met een flashmob van het Hengelose Koor Kanaljerood. Van achter uit het publiek zongen de koorleden "Hengelo (O)", liepen het podium op en brachten nog een aantal prachtige liederen ten gehore. Vervolgens kregen een aantal andere relaties die het afgelopen jaar financieel ondersteund werden, de gelegenheid zich te presenteren. Vrijwilligers van de Stichting Weekendschool Toppers op Zondag vertelden enthousiast hoe zij kinderen in een achterstandssituatie gratis en op praktische wijze kennis laten maken met toekomstige beroepsmogelijkheden. Directeur-bestuurder van Wijkracht Esther van Spal liet zien hoe haar organisatie Hengelose inwoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, vindt, verbindt en versterkt. Docent Paul Smidt lichtte toe hoe hij kinderen van 33 basisscholen de dans aanleerde van "Thriller", de hit van Michael Jackson, om die vervolgens op het marktplein samen uit te voeren. Een kort filmfragment toonde hoe de kinderen, terwijl ze samen een groot hart vormden op het plein, "We Are The World" zongen.

Meer ondersteunde projectenMaar niet alleen op het podium stonden mensen die zich actief inzetten voor Hengelo, ook in de zaal zaten relaties die mede-gefinancierd zijn door Lokaal Fonds Hengelo. Albert Visscher vertelde dat de Invaliden Sport Vereniging Hengelo e.o. een bijdrage heeft ontvangen voor een toernooi borstelschuiven/rolstoelcurling in Oost Duitsland. De dames Wieffer, Heesen en Huis in 't Veld waren enthousiast over het bedrag waarmee ze vrijwilligers konden trakteren op drankjes tijdens de G-disco. Zij organiseren vier tot vijf keer per jaar een disco voor jongeren met een beperking bij Dancing Bruins in Saasveld. Marc ten Barge van Stichting Groener Hengelo was blij met de steun voor het Festival Goed=Doen dat 16 december zal plaatsvinden. Met dit duurzaamheidsfestival wil de stichting meer bewustwording creëren op het gebied van duurzaamheid.

Lokaal Fonds Hengelo helpt
Peter Schiphorst sloot het officiële gedeelte van de avond af met een dankwoord aan het Metropool, 't Genseler en De Slinger. Het Metropool heeft belangeloos de accommodatie ter beschikking gesteld en heeft de koffie en de techniek verzorgd. Leerlingen van 't Genseler hebben gebak en hapjes bereid en geserveerd. Stichting De Slinger hielp bij de organisatie van de bijeenkomst. Ook deze avond was een voorbeeld van de missie waar Lokaal Fonds Hengelo voor staat: Hengelo helpen, niet alleen financieel maar ook door partijen bij elkaar brengen. Door de samenwerking tussen professionals, inwoners en vrijwilligers te stimuleren zodat zij samen beter kunnen helpen in Hengelo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding