Themadag Montessori College Twente

Hengelo - Afgelopen dinsdag is er voor de leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 van het Montessori College Twente een themadag georganiseerd. Het thema was tolerantie en de leerjaren waren onder verdeeld in zogenoemde subthema's. Leerjaar 1 hield zich bezig met pesten, leerjaar 2 met tolerantie ten opzichte van LHTB (lesbienne-homo-transseksueel-biseksueel) en leerjaar 3 werkte aan het thema vluchtelingen.

Voor elk leerjaar was er een theatervoorstelling, waardoor het onderwerp tolerantie dichtbij de leerlingen werd gebracht. Daarnaast gingen de leerlingen aan de slag met een creatieve opdracht, waarin leerlingen konden uiten wat in hun beleving tolerantie inhoudt.

De leerlingen van leerjaar 1 deden dit met een tekenopdracht, leerlingen van leerjaar 2 hebben een eigen lied of gedicht geschreven en de leerlingen van leerjaar 3 hebben in groepjes een reclamefilmpje over tolerantie gemaakt.

Het Montessori College Twente kijkt met een tevreden blik terug op de themadag en kijkt nu al uit naar de themadag in maart. Dan is het thema Sport, Voeding en Gezondheid.

Meer berichten